INTERVJU     07.11.2016.

Marina Djarmati, novinar, bloger i fotograf- intervju

Divna Marina je ona od retkih mladih dama koje su veoma uspešne, talentovane i divne. Savršeno obavlja posao fotografa i novinara, a pored svega toga ima svoj modni blog. Na našu sreću i s ponosom možemo reći da je postala deo JollyWoman tima, a da biste je malo bolje upoznali ona je sebe probala da opiše kroz par životnih segmenata.

POSAO  (blogovanje/novinarstvo i fotografisanje)

Divna Marina je pre svega uspešan fotograf i taj posao radi s velikom ljubavlju. Ima saradnju s dosta portala, a pored posla fotografa, uspešno se bavi i novinarstvom.

Uvvek kaže da voli svoj posao upravo zbog dinamike koja ide uz njega. Sve što radi, radi s entuzijazmom i željom da to bude na visokom nivou. Otvorila je čak i svoj modni – lifestyle blog My Inspiring Everyday 2011. godine, a prva osoba koja je otkrila širem čitateljstvu i pomogla da se ostvari u pisanju je Nives Stepinac Grgurić, urednica dvojezičnih sajtova Whatta Fashion i Marla design. Što se tiče fotografisanja, Marina objašnjava da obožava tu jedinstvenu priliku da ovekoveči neki trenutak i prikaže ga na svoj način, a najviše se fokusi na portretnu i modnu fotografiju.

mg_9962

 

MODA

Marina je modu zavolela s vremenom i prema njoj se postupno razvijala strast sve do danas kada joj upravo ona, istovremeno predstavlja zadovoljstvo i posao. Moda kao sloboda duha, izraz osobnosti i životnog stila zanimljivija joj je od one kao pukog praćenja trendova. Voli da kaže da svako treba da teži originalnosti i unikatnim kreacijama dizajnera jer tako nosite njihovu energiju, a to nema cenu.

Na pitanje da izdvoji određene umetnike, kaže da joj je to teško jer ceni svačiji rad,  ali divi se posebno onima s kojima već dugo surađuje. To su Nives Stepinac Grgurić, Martina Kuntić i Gorana Milaković, a takođe – sestre Veljković i Igor Jagić, vlasnici švajcarskog brenda Sisters Code by SBC.  Pravo otkriće za Marinu je Vedrana Ribarović koja stvara prekrasni nakit.

EDUKACIJA

Prelepa Marina se može pohvaliti diplomom specijaliste digitalne fotografije i obrade. Smatra da je kontinuirano obrazovanje i rad na sebi jako važno, a uz teoretsku osnovu nužna je i entuzijastična praksa.

DOSADAŠNJI USPESI

Uz samostalnu izložbu, bila je deo i brojnih grupnih. Na jednoj međunarodnoj izložbi bila je jedina fotografkinja koja je predstavljala Hrvatsku. Nagrađivana je i kao autor na prestižnim fotografskim stranicama. U maju se predstavila i na najvećem regionalnom festivalu fotografije – Rovinj Photodaysima.

rovinj-photo-days

 

SERIJAL NASMEJANIH LICA

Serijal o nasmijanim portretima Karlovčana snimljenih na ulicama grada joj je omogućio nagradu KAsalona za osebujnost u fotografskoj umetnosti i izražaju, samostalnu izložbu „Nasmijani grad“, a presudni  trenutak je bio onaj kada su njen rad zapazili novinari HRT-a i snimili reportažu za emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“.

Marina kaže da ne postoji toliko tmuran dan koji se ne može ulepšati pozitivnom energijom bio to osmeh, topla reč ili dobar gest. Uputiti prolazniku osmeh, znate da ste nekome popravili raspoloženje, ako ništa barem na trenutak što joj je upravo bila nit vodilja za ovaj projekat.

PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Na našu sreću Marina kaže da imam dosta inspiracije, ideja i ciljeva koje nastoji usavršiti i pretočiti u delo. Mi jedva čekamo!

 

PORUKA ZA KRAJ

Cesta života je pred vama, uživajte u krajoliku i vozite ka sreći!

rovinj

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ