LEPOTA&ZDRAVLJE     10.03.2020.

Maramice za skidanje šminke – koliko su zaista dobre?

Vlažne maramice za skidanje šminke su proizvod koji mnoge žene obožavaju. Veoma su lake za upotrebu, efikasne su i povoljne, ali da li su zaista dobre za našu kožu?

Ne skidaju šminku dovoljno dobro

Prva loša strana maramica za skidanje šminke jeste što one ne skidaju šminku dovoljno dobro. Njima se koža lica ne očisti temeljno, već se šminka samo razmazuje po licu. Zato korišćenje samo maramica za skidanje šminke nije dovoljno, jer mnogo šminke ostane na licu.

Isušuju kožu i izazivaju akne

Tečnost kojom su maramice natopljene nije dobra za kožu, jer uglavnom sadrži sapune i alkohol, što kožu isušuje i loše utiče na nju.

Skidanje šminke maramicama može izazvati pojavu iritacije i akni, pošto se bakterije u pakovanju maramica veoma lako razvijaju. Takođe, parfemi koje maramice sadrže mogu izazvati alergijsku reakciju.

Izazivaju pojavu bora

Još jedna negativna strana jeste što izazivaju pojavu bora, pogotovo oko očiju. Kada skidate šminku sa očiju maramicama neophodno je da to radite polako, jer grubim pokretima vučete kožu oko očiju koja je posebno osetljiva.

Dermatolozi ne savetuju korišćenje maramica za skidanje šminke, barem ne svakodnevno. Ponekad mogu biti odlične za prvu pomoć, ali se trudite da ih ne koristite previše često!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ