LEPOTA&ZDRAVLJE     31.12.2017.

Make – up u službi naše ljepote!

Šminkanje je vještina uljepšavanja, koja podrazumijeva naglašavanje lijepih crta na licu, ali i prikrivanje nedostataka. Da bi sama šminka služila svojoj svrsi, make – up artist mora biti vješt, dobar esteta, ali i poznavati lice, prepoznavati razlike u obliku lica, oka i nekoj opštoj simetriji, jer, u suprotnom, šminka neće uljepšati osobu, već naprotiv, učiniće je manje dopadljivom ili čak i neurednom. Potpuno smo sigurni da se svaka od naših čitateljki našla u nedoumici ili da jednostavno nijeste posjedovale dovoljno informacija i znanja kada je pravilno šminkanje u pitanju.

Svaka žena je jedinstvena i lijepa. Ne postoji savršena žena, žena bez ijedne mane. Što se lica tiče, manje mane mogu se lako ispraviti pravilnim make – upom, i to u tolikoj mjeri da mogu postati i prednosti. Šminkanje je vrsta umjetnosti, a za umjetnost nijesmo sve rođene. Gotovo svaka žena voli da bude najbolje izdanje sebe i gotovo svaka je pravila greške pri šminkanju. Kada ste mladi ne možete previše pogriješiti jer naprosto dobro izgledate, pa vam je oprošteno ako nanesete premalo ili previše šminke. Međutim, s godinama i naša koža stari, a pogrešnim šminkanjem itekako možemo „nabaciti“ svom izgledu još koju godinu.

Nijansu sjenke treba pažljivo izabrati, jer kada je u skladu sa bojom očiju mogu se primijeniti različiti stilovi šminkanja. Tamno braon očima najbolje stoji kombinacija roze i ljubičaste sjenke, koja ovu boju očiju ističe na najljepši mogući način, posebno ako su usne boje sočne breskve.

Make – up: Bojana Ćorović

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ