LEPOTA&ZDRAVLJE     20.03.2018.

Magična ulja u službi lepote i zdravlja!

Svaka od nas je imala poneki problem vezan za lepotu. Ništa ne opčini poput negovanog prirodnog izgleda, bilo sta da je u pitanju – kosa, koža ili nokti. Rešenje koje je ne tako skupo i svakako korisno i delotvorno u službi lepote su prirodna odnosno organska hladno ceđena ulja. Pored toga što Vas čine lepim, ova ulja su melem i za Vaš organizam jer sadrže izuzetno kvalitetna svojstva, pa dodavanjem ulja u svoj jelovnik udvostručujete njihovu korisnost.

 

MASLINOVO ULJE je, kao što već znamo, od davnina proglašeno za najbolje ulje u nezi kože. Takođe je, pored orahovog, u vrelim tropskim danima idealno, kao prirodno sredstvo za brže i negovanije potamljivanje. Njegove masne kiseline povoljno utiču na zdravlje naše kože i pomažu u samom izgledu kože čineći je nežnom i mekanom.

KOKOSOVO ULJE je jedno od najzdravijih ulja na svetu. Proglašeno je ‘super hranom’ i to sa razlogom! Mi ga najčešće upotrebljavamo za negu kose, jer preporodi njene ispucale krajeve. Ukoliko ga pomešate sa medom, efekat će biti još bolji! Deluje antioksidativno, pa može pomoći i pri problemu peruti uzrokovanom bakterijama, odnosno gljivičnom infekcijom.

ULJE SEMENA GROŽĐA idealno je za smanjenje krvnog pritisaka i eliminaciju krvnih ugrušaka. Jedno od najboljih prirodnih rešenja je svakako za ove česte probleme, a pored ovoga ono i jača krvne sudove, pa ga možemo i preventivno koristiti.

 

ULJE MAKA je odlično za sportiste rekreativce, ali i one koji se ozbiljnije bave sportom! Ono što ga čini tako dobrim svakako je činjenica da umanjuje upalne procese, kao i bolove i da opušta mišiće. Koristi se u kulinarstvu i idelno je kao deo svežih salata, međutim, odlično je i za masaže. Veruje se da ovo ulje smanjuje stres, pa ga vredi isprobati.

ULJE BADEMA pravo je blago za kožne iritacije prouzrokovane pre svega UV zracima, ali i iz drugih uzroka. Takođe štiti kožu od UV zračenja, pa je prirodna zamena raznim kupovnim kremama koje su često preskupe i ne baš tako jasnog sastava. Pored toga vlaži Vašu kožu, zateže je i uz obilje vitamina i masnih kiselina obnavlja njenu prirodnu  lepotu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ