fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     03.05.2018.

Lubenica – negovatelj kože

Lubenica je oduvek bila sinonim za leto, zahvaljujući činjenici da da hidrira i osvežava i naravno ukusna!

Kao poslednji kvalitet, prvi pojam da lubenica može napraviti sjajan sastojak kože je jednostavno činjenica da našoj koži, kao i ostatku našeg tela, treba hidratacija. Ali ne moramo to da kažemo svakome ko je upravo preživio dugu i hladnu zimu.

Ali više nego samo faktor hidratacije, lubenica je puna sastojaka koji mogu učiniti čuda za vašu kožu. Kao citrulin, na primer. To je aminokiselina koja poboljšava cirkulaciju krvi i deluje kao prirodni piling. I likopen, antiinflamatorni, što znači da može smanjiti oljuštenost i crvenilo na koži, kao što se mogu naći u vitaminima C, A i B6 u lubenici.

I pošto je lubenica puna antioksidanata, može se koristiti za zaštitu kože od slobodnih radikala i tretiranje finih linija.

Voćka se koristi u prirodnim lekovima već godinama (kao što je trošenje lubenice na upaljenu kožu kako bi se postigle njegove umirujuće osobine). U 2017. godini jedan od proizvoda za negu kože, pod nazivom Glov Recipe’s Vatermelon Glov Sleeping Mask je uveo lubenicu kao heroja za negu kože. Prodaje se u Sephori i proglašena je jednim od najjsjajnijih proizvoda za lepotu kože.
Srećom, ne samo da je Glov Recipe izdao novi proizvod iz lubenice, već i veliki broj drugih brendova dobio je memo za negu kože od lubenice.

Leto samo što nije, iskoristite ovo divno voće kako biste svoju kožu učinili što čistijom, nežnom i zdravom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ