LIFESTYLE     16.01.2019.

Leto u januaru

Januar.Početak. Mesec u čiji smo početak, kao u vrtlog uvučeni sa repovima iz prošle godine. Oni sa nama protrče kroz prve dane  praćene preterivanjima  u omiljenoj hrani i piću, ali i u onom što nam hrani  dušu, kao što su druženja i vreme provedeno sa najbližima. Drugi deo meseca se obično razvuče i postajemo iscrpljeni i nenaviknuti na obaveze, mislima negde daleko… Deluje nam da zimi nema kraja i da januar traje kao najmanje dva meseca. Neki od vas uživaju u belini svuda okolo, zimskim poslasticama i vreme provode na planinama i skijama, ispunjeni početkom januara i cele godine čekajući baš to! Ako ste od onih koji cele godine sanjaju more onda ste na pravom mestu…

Ako nemate snage da sebi napravite mislima leto u januaru, onda možete kupiti avionsku kartu i uživati u nekoj od egzotičnih zemalja. Danas nas slike sa egzotičnih destinacija preplavljuju i one nam se čine pristupačnije i ne tako daleko kao ranije, prvenstveno jer se mogu naći jeftinije avionske karte na vreme, jeftiniji smeštaj, saveti putnika kako da se što bolje i lepše provedete…

Zamislite da ležite na obali i dok  vas zapljuskuju blagi talasi u jednoj ruci držite omiljeni koktel… Ovo su neka od mesta u kojima se sakrilo leto u januaru:

Bali

Vaša čula probudiće miris tamjana i ulja karanfilića,na Baliju se možete oprobati u ronjenju gde će vas očarati bogat podzemni svet ,mesto i za surfere, i za bickliste i za planinare, mesto za uživanje u neverovatnom prizoru najvišeg i najvažnijeg  hrama  Besakih na 1000 metara nadmorske visine i kupanje na najlepšim plažama kao što su Jimbaran bay, Nusa Dua, Kuta,…a posetom vodopada Sekumpula videćete i doživeti pravu prirodu divljeg Balija. Ne propustite i kupanje u blatu!

Sejšeli

Prirodu ovog raja možete otkrivati kajakom kroz šume i tunele, možete posetiti dolinu Mai, koja je pod zaštitom Uneska i koja će vas očarati raznovrsnim životinjskim i biljnim svetom. Tamo možete uživati u tirkiznim lagunama i odmoriti mozak od gužvi, na koje ovde nećete naići. Ukoliko ste ljubitelj kokosa, možete probati čudesan rum od kokosa! 

Kankun

Najbolje vreme za posetu je od decembra do aprila! More tirkizno, ljudi sa neverovatnom energijom, plaže duge i božanstvene, nešto kako kažu ,,najbliže raju” što se treba videti i doživeti. Mesto koje Vas kupuje jos od samog približavanja avionom prizorom koji se pamti!

Zanzibar

Ako ste više ljubitelj netaknute prirode onda je Zanzibar pravi izbor! Idealan za posete tokom cele godine, sem u aprilu i maju kada vladaju monsunske kiše. Karakterišu ga veličanstvene kilometarske plaže sa belim peskom, kokosovim palmama i prelepi mirisi cimeta i vanile… Ovde možete videti jato delfina kako pliva i uranja u vodu nedaleko od vas i pamtiti to ceo život!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ