JW VODIČ     20.06.2019.

Leto je pravo vreme za Barselonu!

Katalonska prestonica, Barselona, je jedan od najposećenijih gradova u Evropi. Grad koji nudi umetnost od Gaudija do Mesija, raznoliku arhitekturu i bogatu kulturu je „must see“ destinacija!

Grad koji su osnovali rimljani, u kojem su stvarali Antonio Gaudi, Pablo Pikaso, Joano Mori itd. je uz ovako bogatu istoriju postao to što jeste danas – grad svetskog glasa!

Barselona

GOTIČKA ČETVRT

Deo grada koji čuva autentične primerke romantičke i gostke arhitekture. Brojne građevine i trgovi posetiocima daje utisak boravka u periodu u kojem su zapravo sve građevine i nastale. U ovom delu se nalazi katedrala Svete Eulalie koja je jedan od najlepših primeraka gotske arhitekture.

MUZEJ PABLA PIKASA

Na mestu gde se od prvog do poslednjeg nalaze očuvana dela Pabla Pikasa, uživaćete u kolekciji od preko 4000 slika. Možete videti razvoj njegovog slikarstva od studentskih do poznih dana. Bez sumnje je najpoznatiji i najposećeniji muzej u Barseloni!

Muzej Pabla Pikasa

PARK GUELJ

Nakon što ste besciljno šetali predivnim ulicama Barselone, obavezno svratite u park Guelj. Autentično vesele boje i mozaici koji krase ovaj park velika su atrakcija turistima. Park Guelj predstavlja simbol čitavog umetničkog pravca! Sve građevine u okolini, terase i bašte su krivudave i šarene. Nećete moći da odvojite pogled od raznolikih stvari koje nisu svakidašnje.

Park Guelj

PIJACA BUKERIJA

Na mestu gde se skupljaju lokalni pekari, mesari, kuvari itd. najbolju priliku ćete imati da osetite ukus Barselone! Tradicija skupljanja lokalnih kuvara i pekara datira još iz XVII veka. Očuvana je sve do danas, kako bi stanovnici i posetioci u Barseloni mogli da kupe i uživaju u njihovim proizvodima. Ne smete propustiti priliku da okusite sveže ceđene sokove od tropskog voća!

Pijaca Bukerija

SAGRADA FAMILIJA

Ovo je remek – delo Antonija Gaudija je jedno od najposećenijih atrakcija, ima 18 kula koje su posvećene apostolima, evanđelistima, Isusu Hristu i Devici Mariji. Rimokatolička bazilika građena je u gotskom stilu. Gaudi je na njoj radio 40 godina, a prema planovima bi trebalo da bude završena do 2028. godine. Uvrštena je u Uneskovu listu Svetske baštine.

Sagrada Familija
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ