LEPOTA&ZDRAVLJE     15.08.2017.

LAVANDA-zaštitinik od komaraca!

Lavanda – gospodarica Mediterana i zaštitini znak Francuske. Koristi se za mnogo štošta i jako je efikasana. Pored toga što opušta nerve i pruža nam osećaj lagodnosti i rasterećenosti, ova biljka se koristi i kao čistač lica, pomaže pri uređenju menstrualnog ciklusa, smiruje grčeve u crevima i još puno toga. Etarsko ulje lavande je zapravo ono što konzumiramo i koristimo u medicini i kao kozmetički preparat.

Lavanda odiše svežim mirisom i jako prijatnim, što predstavlja dodatni plus kada se odlučujemo na korišćenje ove biljke. Upravo taj miris pomaže i kod zaštite od komaraca.

Sredstvo koje možemo napraviti sami kod kuće, umnogome će nam pomoći da se oslobodimo komaraca kada su letnje večeri i kada na sebi nemamo previše garderobe. Komarci osim što neprestano ujedaju tokom šetnji u prirodi ili opuštanja na terasi, umeju biti jako dosadni kada nam u pola noći zazuje oko glave. Ovo sredstvo je potpuno prirodno i osim oslobađanja od insekata, opušta naš nervni sistem, što je jako neophodno našem organizmu i umu.

Sve što je potrebno jeste prazna flašica sa prskalicom, 30-40 kapi lavandinog ulja i 100ml destilovane vode. Izmeriti u praznu flašicu i staviti predloženu količinu aromatičnogulja, potom sipati destilovanu vodu i na kraju sve to izmućkati. Spremno je za upotrebu!

Bitno je da odnos sastojaka bude isti!

Možete nanositi ovo sredstvo svako veče pred spavanje, tako što ćete ga naprskati na kožu i obezbediti sebi miran san i kožu bez ujeda.

Ukoliko ste alergični na lavandu izbegavajte korišćenje ovog preparata.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ