fbpx
JW VODIČ     19.03.2018.

Kozmetika na bazi divljih biljaka i ljekovitih trava Sibira dostupna u Crnoj Gori!

„Natura Siberica“ je inovativna kozmetička kompanija osnovana 2007. godine. Prva je kompanija koja je razvila jedinstvenu kozmetičku liniju na bazi divljih biljaka i ljekovitih trava Sibira. Danas, „Natura Siberica“ je jedina organska kozmetika sa najprestižnijim svjetskim priznanjima. Istorija „Natura Siberice“ počinje još 1940 godine, kada su ruski botaničari Lazarev i Brehram istražili preko 4000 biljaka i trava svojstvene karatkterističnoj surovoj prirodi Sibira. Mnoge od ovih ljekovitih trava i biljaka koristili su narodi Sibira za eliksire zdravlja i ljepote ruske kraljevske porodice. Ruski naučnici su kao jedinstvene i izuzetne po svojstvima 12 biljaka definisali kao adaptogene. „Natura Siberica“ je na osnovu ovih posebnih trava i biljaka razvila jedinstvenu organsku kozmetičku liniju proizvoda. Radi se o veoma kvalitetnim proizvodima, koje možete sebi priuštiti po vrlo povoljnim i pristupačnim cijenama.

Zašto koristiti organsku kozmetiku? Naš najveći organ upravo je koža. Važna funkcija kože je eliminisanje toksina kroz znojenje. Ukoliko organizam preopteretimo toksinima, bubrezi i jetra nijesu u stanju da ih prerade i njihovo izbacivanje preuzima koža. Kako toksine eliminišemo preko kože, cjelovitost njenog zdravlja se narušava i to je ključni uzrok mnogih poremećaja stanja kože. Iz tog razloga, potrebno je da postanemo odgovorni i da naučimo kvalitetno da se njegujemo, tačnije da pravilno izaberemo. Takođe, važno je da ne koristimo preparate koji imaju toksične i štetne materije:

  • Parabene (konzervansi u preparatu kako bi trajao godinama);
  • Parafinska ulja (dobijena destilacijom nafte, nažalost najčešći sastojak ulja za bebe);
  • Boje i parfemi (neke boje su izuzetno opasne i mogu da izazovu razne alergije, dermaditis i tumor štitne žlijezde (oznake E122.E102 E 107 E104);
  • Sintetski emulgatori-kremama daju bolju teksturu.

Upravo ove toksične materije koje ukoliko kroz kozmetiku nanosimo na našu kožu, ulaze u krvotok i vremenom izazivaju razna oboljenja. Kada koristite organsku kozmetiku vi znate da ne unosite toksine u vaš organizam i na taj način čuvate vaše zdravlje ali i zdravlje vaše porodice.

„Natura Siberica“ shop nalazi se u Podgorici, na bulevaru Džordža Vašingtona 59, a proizvode možete poručiti i preko njihove IG stranice.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ