fbpx
MODA     25.05.2017.

Kolekcija koja ostavlja bez daha – Louis Vuitton Cruise 2018

Muzej modernih umetnosti  ”Niteroi” u Riu de Žaneiru bio je prošlogodišnje mesto za prikazivanje kolekcije Luj Vitona. Ove godine, inspiracija je pronađena u Japanskom gradu – Kjoto. Spektakularno predstavljanje je održano tako što su modeli prelazili preko visećeg mosta, noseći odeću Nikolasa Geskiera koja je uključivala: leopard tačke, kožne nitne i tkanine ukrašene šljokicama.

Luj Viton je izabrao “Miho” muzej u Japanu kako bi na najbolji način predstavio svoju cruise kolekciju 2018. Spektakularan prostor je dizajnirala I. M. Pei, 1997. godine, koji se sastoji od nekoliko objekata povezanih tunelima i stazama koje se usecaju kroz planinski rt.

Neke od ličnosti koje su sedele u prvom redu su: Izabel Iper, Sofi Terner, Rajli Kio i Laura Harijer.
Japanska glumica Rila Fukušima je otvorila izložbu, a za njom su sledile miljenice Luj Vitona, kao što su Kiki Vilems, Fernanda Li, Natali Vestling. Naglasak na glamuroznosti i umetničkom izrazu je okarakterisao šminku ovog defilea, a Pet Makgret je kreirala odvažna lica sa oštrim potezima četkice u ljubičastoj i šokantnoj pink boji. Ovi potezi su podsećali na Kabuki šminku, pa se na nekim modelima video dašak dramatičnosti.

Ono što je činilo glavni deo revije jesu komadi kreirani u saradnji direktora Luj Vitona sa japanskim dizajnerom –  Kansai  Yamamoto. Haljina sa šljokicama i torbe sa ilustracijama biće prodate i pre dolaska na police radnji. Još jednom je dokazano  zašto je samo jedan Luj Viton!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ