LEPOTA&ZDRAVLJE     17.03.2019.

Koji puder je za tebe?

Završni puderi i puderi za fiksiranje podloge neizostavan su deo nesesera, ako želite da imate dugotrajnu i kvalitetno nanetu šminku. Ali, od toliko različitih vrsta, tekstura, boja, kako možemo biti sigurni da smo izabrali pravi za nas? Bitno je da odredite koje  su vaše potrebe od završnog pudera, vaš tip kože, pravu nijansu i kako da nanesete puder. U zavisnosti za koji završni puder se odlučite, on će vam omogućiti da vaša podloga izdrži ceo dan, spreči fleke od šminke, razmazivanje tečnog pudera, prosijavanje na T zoni, pojačate UV zaštitu… Ono što završni i fiksirajući puder neće moći da isprave je loše naneta podloga, zato se potrudite da je što bolje i ujednačenije nanesete.

U kamenu ili prahu?

U zavisnosti koliku pokrivenost želite postići, presovani puderi (u kamenu) se nanose sunđerom ili tupferom i daju veću pokrivenost, dok za one u prahu trebalo bi korisitti široku i gustu pufnastu četku koja će ravnomerno rasporediti prah i samim tim pokrivnenost je manja, jer se dobija “sheer” završnica.

Translucentni puder

Iako u pakovanju izgleda beo, translucentni, odnosno, providni puder ne dodaje boju licu, upija vlagu od tečnog pudera i prilagođava se njegovoj boji, tako da nema potrebe da brinete da li ste potrefili pravu nijansu. Služi da dodatno fiksira tečni puder kako se ne bi preslikavao na odeću, mobilni telefon  i drugo. Ako šminkate oči tamnim senkama i plašite se da će senka da se trusi na lice, nanesite translucentni puder u debljem sloju ispod očiju, kad završite  sa senkama samo očistite višak gustom četkicom i nećete imati fleke od senke za oči na podlozi. 

Matirajući puder

Kao što ime kaže služe za matiranje lica, najčešće ih nanosimo na T zonu, jer umeju da istaknu suve delove lica. Ako ste sklone prosijavanju nosa, čela i brade  u toku dana, uvek imajte svoj matirajući puder u tašni i nanesite novi sloj po potrebi. Ako imate masne kapke, nanesite tanak sloj matirajućeg pudera pre senke za oči, a posle prajmera i sprečite “creasing” i razmazivanje senke u toku dana.

Banana puder

Žuti pigment ovog pudera je odličan za podočnjake, fiksiranje korektora u tom predelu i tzv. “baking”. Da ne biste izgledali kao duh, potrudite se da ga dobro izblendate sa podlogom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ