MODA     05.11.2019.

Ko si ti? Koja je tvoja priča?

Šta se nalazi iza svega? Iza uspeha, osmeha, glamura, maske lagodnog i besprekornog života koju navlačite svakog jutra? Koje su vaše želje, potrebe, šta je ono o čemu maštate? Da li ste zadovoljni sobom ili se trudite da zadovoljite društvene standarde? Moderna žena se ne plaši da bude glasna, borbena, vredna, buntovna, drugačija. Moderan muškarac se ne plaši da bude osećajan, nežan, pažljiv, fin i odmeren. Kategorije su prevaziđene. Stereotipi su odbačeni. Ovo je vreme kada možeš da budeš sve (baš sve što poželiš). Ispričajte svoju priču, jer među LegendWW pričama postoji mesto za svakog od nas. Zato ću svojom pričom pokušati da vam približim sebe.

Ko je Kana?

Rođenjem i srcem Crnogorka, stilom Italijanka. Jedinstvena, smela i van okvira. Uspešno balansiram između dva zaista različita posla i spajam nespojivo: finansije i modu, koju vidim kao igru bez granica u kojoj je jedino pravilo biti originalan. Od svog rođenja i prvih koraka, trudila sam se da budem drugačija, svoja. To nekako i ide uz mene i neobično ime koje nosim, a koje sam dobila po svojoj prababi Ikani. Ikana je bila posebna žena, vlasnica prve cetinjske kafane, žena koja je u to vreme bila inovator i svedok da žena može uspeti u poslu koji je u startu definisan kao „muški“. Kao ona nekad, tako se ja danas trudim da budem samostalna i uspešna žena, koja zna što hoće i vredno radi na svom cilju. Osim finansija i mode, u sferi mojih interesovanja oduvek su bili muzika (svirala klavir), jezici (govorim tri strana jezika), književnost i filmska umetnost.

Cetinje

Svaka moja priča kreće iz Cetinja, istorijske i sadašnje prestonice Crne Gore. Teško je u svetu naći grad koji je toliko sudbinski povezan sa svojim narodom tokom čitave njegove istorije, kao sto je slučaj sa mojim Cetinjem. Zato me posebno ponosnom čini to što sam rođena i odrasla na čuvenom cetinjskom korzu. Stoga sam odlučila da fotografije za ovaj post prate ovu neraskidivu vezu sa mojim gradom, pa sam kao  lokaciju snimanja odabrala kultno sastajalište Cetinjana i njihovih gostiju: hotelGradska”, koja opet priča neku svoju staru – novu priču.

Porodica

Osim Cetinja, nezaobilazni deo moje priče je porodica. Moderno vreme u kojem trenutno živimo donekle utiče i na porodične vrednosti, ali i na samo poimanje porodice. Mišljenja sam, a tako sam i učena, da je porodica najveća podrška i oslonac. Porodica nas asocira na radost deljenja, sklonište i utočište u teškim trenucima, podršku i ohrabrenje, kritiku kad je potrebno. Samo je porodica ona koja zaista misli i oseća kako je najbolje za svakog njenog člana, bezrezervno. Što sam starija, to mi se svakim danom sve više potvrđuje. Ima li što toplije od porodičnog doma i veće od ljubavi koju delimo sa porodicom? Moja omiljena misao o veličini ljubavi kojom sija porodica je definitivno ona koju u „Kumu“ govori čuveni don Vito Corleone: „A man who doesn’t spend time with his family, can never be a real man.”

Ljubav

Ovde ću zastati. Jer, kako ispričati priču u kojoj nema ljubavi? Ne znam kakvo je stanje kod vas, ali kod mene definitivno u dosadašnjem životu važi ona Guetta-ine “One Life, One Love!”. Upravo je ta jedna ljubav obeležila mojih prvih 30 i kusur godina, ljubav na prvi pogled i za pamćenje. Odlično se sećam tog dana i svakog detalja. On je bio divan, dobar, s manirima, pravi muškarac, a ujedno i najlepši muškarac kog sam ikad upoznala. Uz sve to, pomalo bad boy, divalj i lud, što sam obožavala, i par godina stariji, što je bila prava mera. Kao mlađa slušala sam i upijala priče o njemu i čini mi se da sam već tada bila zaljubljena u njega. On je muškarac sa stavom. Prava leđa, visoko postavljena brada, siguran hod, savršen osmeh i pogled. Superioran i dominantan. Duhovit i zabavan, zasmejava me dugo, čini srećnom… On je uvek moja prva pomisao kada se priča o ljubavi, i moja sreća. Sigurna sam da svaka devojka ima nekog ovakvog u svom životu, nekog na koga je ponosna i ko je u potpunosti deo nje. Isto tako, mišljenja sam da, ako ne možete da imate tu neku fatalnu filmsku, ludačku ljubav, ljubav koja izuva iz cipela, bolje je biti sam.

Ovo bi, ukratko, bila moja priča, ispričana iz privatnog ugla. A kakva je Kanina priča kada je moda u pitanju?

Moj Instagram profil prepun je boja i zrači jedinstvenošću, pa nije teško zaključiti da je Kana neko ko eksperimentiše sa krojevima, materijalima, iz svakog trenda izvlači nešto zanimljivo i sve to odlično uklapa. Obožavam rozu boju. Volim šareno. Volim printove. Volim neobične komade. Volim spoj nespojivog. Volim da kršim sva modna i stilska pravila. Ne želim da ličim ni na koga i nije mi prioritet da nosim ovaj ili onaj brend, ultimativni cilj je biti brend sam za sebe. Svako od nas je jedinstven i nema nikakve potrebe da ličimo jedni na druge, niti da se oblačimo za druge i zbog drugih.

Upravo u ovome leži poenta nove LegendWW kampanje. Ona slavi individualnost. Jedinstvenost. Personalitet. Nova kampanja slavi tebe. Zato vam poručujemo da budete svoji. Biti drugačiji je u redu. Biti jedinstven je uspeh. Okrenite se sebi, razotkrijte svoj svet. Istražujte, izađite iz svoje zone komfora i krenite u potragu za sobom, korak po korak, bez straha od onoga što vas čeka na kraju. Pažljivo birajte partnera za taj put, a ako ikada posumnjate, znajte da je LegendWW uvek tu da vam da vetar u leđa i da vas podrži.

Fotografija:Marko Gardašević

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ