fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     15.04.2018.

Kamilica – moj vesnik čiste i negovane kože!

Kamilica, čudotvorna bilja koja nam u mnogo čemu može pomoći, a naročito kada je u pitanju naša koža.

Osim što pomaže ranama da zacele, ona nam u mnogome može pomoći pri čišćenju lica (takozvavni prirodni piling), pri inhaliranju, upali kože i ostalim problemima. Važno je napomenuti da je kamilica pre svega sredstvo kojim uklanjamo nečistoću sa lica što je jako važno i nije loše steći naviku i praktikovati takav način nege kože.

Puno sam čitala o kamilici, volim čaj od kamilice, mogu slobodno reći da je možda čak i moj najomiljeniji u moru mnogih koje volim. Kada sam imala probleme sa bubuljicama, mitiserima i masnom kožom, kamilica je uvek bila dobro rešenje i definitivno nepogrešivo. Bitno je znati da nam ona ne može škoditi (osim ako niste alergični, u tom slučaju nemojte je korisiti).

Osim što me puno podseća na proleće, jer sliči na belu radu, kamilica je moj verni prijatelj kada je nega moje kože u pitanju, a tako i nega psihe (kada sam pod stresom ili pak nervozna). Takođe, može se koristiti i u za negu intimne regije.

Postoje mišljenja da je bolje korisiti kamilicu koja se nalazi u filterima tj. filter vrećice, dok je moj savet da je koristite u nešto prirodnijem obliku, a to je sušena kamilica koja je van filter vrećica jer je efekat bolj i svakako upotrebljavate veću količinu lekovitog svojstva koje ona u sebi nosi.

Započnite dan vedri, čistog lica i umirujućeg mirisa kamilice.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ