fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     01.03.2019.

Kako prirodnim putem produžiti trepavice?


Guste i duge trepavice su jedna od najlepših stvari koje dolaze do izražaja na licu. Pogled dolazi do izražaja, kao i boja očiju. Genetika utiče na dužinu i gustinu trepavica, ali ako nega nije adekvatna, postoji mogućnost da će se prorediti. 
Zahvaljujući današnjici, postoji mnogo načina za privremeno rešavanje problema, kao što su nadogradnja. Mada, ukoliko posvetimo pažnju svojim trepavicama, prirodno se mogu poboljšati..

Neki od najvažnijih saveta jeste da nakon skidanja šminke, detaljno skinemo ostatke maskare. Često se desi da ostane sloj koji primetimo tek nakon buđenja. Važno je detaljno ukloniti svu šminku.

• Vitamin E je poznat po svojim hranljivim svojstvima koje ubrzavaju rast trepavica. Može se nanositi tuferima, pre i nakon šminkanja. 
• Maslinovo ulje je takođe hranljivo. Kako za naš organizam, tako i za spoljnu upotrebu naše kože i tela. Jedno je od najdelotvornih za brži rast trepavica. 
• Ricinusovo ulje daje odlične rezultate. Možete ga namazati uveče, prenoćiti i ujutru ga isprati.
• Aloe vera je biljka koja jača i hrani dlaku. Nekoliko kapi sa lista aloe vere naneti na trepavice i takođe prespavati, radi boljeg efekta. 
• Vazelin hidrira dlaku, i daje zavidne efekte. 

Od svih proizvoda može se praviti mešavina i na taj način pronaći adekvantu stvar koja najviše pomaže i deluje na rast trepavica. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ