JollyMamma     28.02.2017.

Kako organizovati svoje vreme i obožavati ono što radite

Svesni smo da živimo u vremenu gde je sve ubrzano, napeto i pomalo neorganizovano. Šetnje gradom više nisu tako divne, kada vas neko konstantno u prolazu udari ramenom jer užurbanim hodom ide na posao na koji već uveliko kasni.

Divimo se ljudima koji vode svoje biznise, pa na sve su u mogućnosti da organizuju i vreme i zaduženja svojih zaposlenih. Nedugo zatim se zapitamo i kako to uopšte postižu i kudimo sami sebe kako mi nismo u stanju to da postignemo.

Za vreme svojih studija i bavljenja modelingom, želela sam i da radim i imam stalno zaduženje misleći da ću tako bolje organizovati svoje dane, a sasvim sigurno i steći određena iskustva i veštine. Mislim da ne moram da kažem da sam se grdno prevarila i samo sebi napravila konfuziju od života i ogromnu nemogućnost organizacije od toliko obaveza. Zaboravila sam na uživanja, društvo, izlaske.

Ali to nije bilo najstrašnije, krenula sam da zaboravljam bitne datume, brojeve telefona, sastanke vezane za posao i slično. Onda sam krenula da pretražujem razne portale, čitam magazine, savetujem se sa uspešnim ljudima kako da to popravim i uspešno organizujem svoj dan.

Naravno, prvi savet je bio da se ne nerviram i unapred sve organizujem. Svojom nervozom samo doprinosite neorganizovanosti i postaje sve gore.

Ali ono što me najviše spasilo i pomoglo je, organizacija svih planova, sastanaka, uživanja, ideja. Kada to sve vidite na jednom papiru, kada to sve uspete da svrsate u jedan dan, e onda ste pobednik!

Kretanjem svog portala baš ovako nešto mi je najviše trebalo, a onda sam na instagramu pronašla profil planeri.smrcha.and.bo. Odmah sam potražila i njihov sajt ne bih li se više informisala, a tamo, odmah, baš na sredini sajta piše:

Da radiš kraće i efikasnije, da ne zaboraviš nešto bitno, da imaš manje stresa i više vremena za porodicu, prijatelje, zadovoljstva. Da više uživamo, budemo lepši, zadovoljniji i uspešniji. Da planiranje bude zadovoljstvo. Da napravimo velike promene malim koracima.

Da, to je to! To je ono što meni treba! Zamislite da se budite i ideta na predavanje, a samo veče pre toga ste učili za bitan ispit koji je kroz par dana. Završavate s predavanjem i žurite na posao (tada sam radila u jednom štampanom mediju). Društvo? Treninzi? Snimanja? Da, sve sam to imala, ali samo onda kada to uspem, ne znam ni sam kako da uklopim.

Možda zaista zvuči kao kliše, ali meni je planer zaista bio od pomoći. Realno, pa oni su sasvim sigurno i nastali sa razlogom! Tu su sve vaše misli, ideje i planovi. Na parčetu papira. Tu možete da prežvrljate sve manje bitno, podvučete ono posebno bitno i razvrstate sve od satnica, datuma, pa na dalje.

Posebna inspiracija i lepota ovog planera je što ima i citate koje ćete obožavati i koji će vas svakodnevno motivisati. Možete birati dizajn korica, dizajn stranica unutar planera itd.

A sigurno ste, kad smo već kod citata čuli i one dobro poznate za vino. Glumica Bette Davis je rekla “ U životu svake žene dođe trenutak kada joj samo čaša vina može pomoći.” Naravno najpoznatija je ona da je u vinu istina. Ali ako zaboravimo citate i prepustimo se sami sebi i svojim mislima, lagala bih kada ne bih rekla da vino smiruje, vino pospešuje one kreativne i ideje koje slute na uspeh. Osećaj superiornosti dok pijete belo, penušavo vino i maštate o svim svojim željama i nadama.

Pa  zar se nećete složiti sa mnom da nema te neorganizacije, stresa koje dobar planer i dobro vino ne mogu rešiti?

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ