LEPOTA&ZDRAVLJE     27.01.2016.

Kako održavati prirodan izgled obrva

prirodan-oblik-u-pet-koraka-i-tanke-obrve-su-stvar-proslosti-504x335-20101249-20101208131718-6f472b2de995af926fc0704a4d0b799e

Svakog dana srećem sve više vas koje, prevashodno, obrve stavljate u prvi plan.

Kao što same možete zaključiti, one veoma utiču na oblik vašeg lica.Postoje razne tehnike za iscrtavanje istih, nadomešćivanje dlačica na mestima gde ih nema i slično.Mogu vam reći da sam dosta fail-ova zapazila. Žene se najčešće bore sa OBLIKOM. Pre svega morate znati da su vaše obrve jedinstvene. Boja, gustina, pa i sam oblik.

 

Želim da vam skrenem pažnju na neke male i jednostavne tehnike održavanja obrva.Jer, prirodno je ipak najlepše i to treba negovati.

  1. Pri čupanju, jako je važno pratiti njihovu konturu.Pretpostavljam da vam se često dešava da umorne dolazite sa posla, imate previše obaveza i slično,i samim tim obrve počupate jednom do dva puta nedeljno, kada baš zarastu.Neke od vas i ređe.Moja topla preporuka je, da kada vam se god ukaže prilika, dok se umivate ujutru, šminkate, ma bilo šta radite sa licem, pincetu u ruke i dajte se u poslić koji ne traje duže od minut! Većini vas brzo rastu obrve i samim tim se svaki dan pojavi neka nova dlačica koja remeti vaš željeni oblik, pogotovo ako su tamnije.landscape-1426807639-ghk-woman-tweezing-eyebrows-0n8vkm-xln
  2. Očešljajte ih pre čupanja. Verujem da ste već upućene u to, da postoji četkica za češljanje obrva.21119msha3ry
  3. Ako, pak, imate previše svetle obrve, koristite olovku ili senku za obrve, ali samo nijansu tamnije.Opet, napominjem, pratite vaš oblik obrva! Čak, iako imate ‘praznine’, delove, gde su vam dlačice svetlije od većine,popunite ih bojom koja odgovara većini.

 

Drage moje, ništa jednostavnije i ne oduzima mnogo vremena. Volite i negujte svoj prirodan izgled.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ