MAMA I DETE     09.01.2020.

Kako da zabavite mališane tokom zimskog raspusta? Imamo 4 predloga za vas!

Bilo da je letnji ili zimski, raspust je omiljeni period svoj deci, ali ne i svim roditeljima. Pogotovu ako je napolju temperatura ispod nule i primorana su da sede u kući, deca često budu nervozna ili im je dosadno. Zato imamo nekoliko predloga kako možete zabaviti svoju decu tokom raspusta i praznika!

Društvene igre

Uvek sjajna zabava, a posebno zimi, jesu društvene igre. Bilo da igrate monopol, riziko, karte, ne ljuti se čoveče ili nešto slično, ako je u igru uključena cela porodica divno ćete se zabaviti. Naš predlog za mališane jeste društvena igra twist. Verujte nam, smeh je zagarantovan!

Kuvanje

Verujemo da svako dete uživa dok pomaže mami u kuhinji. Naravno da deci ne bi trebalo dozvoljavati da se igraju oko šporeta, ali mogu da vam pomognu da nešto promešaju ili dodaju sastojke. Ono što će ih sigurno zabaviti jeste pripremanje kolačića koje možete ukrasiti bojama za hranu i različitim jestivim dekoracijama.

Crtanje, pisanje i čitanje

Možda deca neće biti oduševljena ovom idejom, ali možete naći način da im i ovo bude zanimljivo. Ukoliko im je rukopis lošiji, mogu da vežbaju tokom raspusta. Bojanke će ih već same po sebi zabaviti. Takođe, čitanje zanimljivih bajki i priča može biti interesantno. Ako im nešto od toga nije previše simpatično, recite im da posle kuvanja ili igranja monopola, moraju da napišu barem tri rečenice ili pročitaju jednu bajku i da će nakon toga dobiti slatkiš.

Muzičko takmičenje

Organizujte porodično muzičko takmičenje! Mama i tata mogu biti sudije, a deca učesnici. Dnevna soba neka bude podijum, a daljinski od televizora neka posluži kao mikrofon. Pevajte, plešite i ludo se zabavljajte. Deca će na ovaj način naučiti i neke lepe dečije pesmice!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ