MAMA I DETE     15.03.2019.

Kako da animirate decu da peru zube?

Izuzetno je značajno da deca usvoje naviku da peru zube, kao i da shvate da to nije bauk ili nešto strašno. Roditelji se na sve načine dovijaju da decu nateraju na pranje zubića.Zubiće je potrebno prati posle svakog obroka, a najmanje dvaput dnevno. Osim što deca oponašaju vas i vi ste im najbolji primer, osmislite način nagrade za decu kako bi se radovali pranju zuba.

Dobra ideja je da napravite kalendar pranja zubića, u koji će deca ucrtavati ili pečatirati flomasterima da su ih oprali. Možete ga osmisliti sami, odabrati da li će biti mesečni ili nedeljni, na koji način ce deca obelezavat da su ispunili svoj zadatak itd.

A mi vam donosimo jedan primer, kako bi to mogao vaš kalendar da izgleda. Nakon što završe pranje zuba, dajte im flomaster kojim će popuniti zubić za taj dan i doba dana. Zalepite na zid pored lavaboa, kako bi deci uvek bio u vidnom polju.Pranje zuba deci zna da bude dosadno ili se plaše, ali uz ovako zanimljive stvari sigurno će im postati jedna od omiljenih navika uz odličnu zabavu!


Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ