LIFESTYLE     19.09.2016.

Kada je čaša polupuna, svaki trenutak je samo moj

Da ne uživam u letu i žarkom suncu koje me već krajem avgusta počne umarati, ne bih znala koliko volim septembar i prve jesenje naznake. Septembar je dete. I dalje osećam tu čudesnu magiju školskih priprema, kupovina i ushićenja. Radujem se mirisu novih knjiga, svezaka, najlepšim đačkim rančevima u izlozima, opalom lišću što šušti pod nogama i mirisom kiše pred zvono prvog časa.

Da ne uživam u izlascima, noćnim barovima i kafićima, glasnoj muzici i adrenalinu, ne bih znala ni koliko volim zoru, mir i tišinu. Da sedim sama, u bademantilu, dok kroz prozor posmatram svet koji se budi. Ustati naspavan u ovo doba, blagoslov je i ozdravljenje. Osećam kako mi se sva čula otvaraju, kako uživam u sekundi i opažaju, kao da su prvi put doživljeni.

Ostavite mejlove i propuštene pozive za kasnije. To je vrtlog savremenog sveta koji će vas odvući sa sobom i vi nećete doživeti jutro.

Doživeti jutro znači zastati i posmatrati, sa punom prisutnošću bića. Biti neograničen, biti deo prirode. Jutro se rađa i mimo nas, obraćali mi pažnju na njega ili ne. Zato smo posmatrači. Uvideti smenu oblaka, probijanje sunca, ptice koje najavljuju dan i kišu koja polako umiruje tempo. Još je lepše ako živite  na selu, no priroda svuda ima svoj oblik, samo ukoliko imate vremena da oslušnete. Svim čulima zajedno

Vratiti se na početak, na jednostavnost i prirodu trenutka. Uživati u svakom gutljaju kafe zasebno. Biti srećan kad si sam i istinski svoj.

Još niko nije ,,napunio baterije“ sedeći u fotelji. Šta god radili, koliko god evoluirali i tehnologija razvili, vraćanje prirodi i korenima ostaće iscelitelji naše vrste, koja uporno teži da nadmaši sebe.

Tek onda spremni ste za svet…

Sa motivacijom i željom, sa pozitivnom energijom i osmehom. Sa zahvalnošću i misijom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ