fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     14.09.2016.

Jesen je pravo vreme da počnete da koristtite vitamin C za negu lica

Vitamin C poznat je kao odličan antioksidans koji vaše telo oslobađa prekomernih toksina i na taj način omogućava pravilan rad i funkcionisanje sistema organa. Najviše mu se pripisuju benefiti kada je o jačanju imunog sistema reč, što je od posebne važnnosti u prlaznom periodu kada topli vazdušni frontovi bivaju zamenjeni hladnim.

Pored svih prednosti koje nudi našem organizmu, vitamin C je daleko i dugo hvaljen sastojak koji se primenjuje u nezi lica. Brojni kozmetički brendovi u svoje kreme, losione i gelove uključuju vitamin C kao sastojak koji treba potrošačima da obezbedi mladalački izgled.

Vitamin C ima odlična svojstva kada je o sprečavanju prevremenog starenja reč, ali se uspešno bori i protiv hiperpigmentacija i fleka na licu različitog porekla i uzroka nastanka. Ipak, kombinacija vitamina C i sunca za našu kožu nije dobra, pa je period početka septembra kada je inače UV zračenje slabijeg intenziteta idealno vreme da vaša koža upozna sve benefite vitamina C.

cvitgirl1

U drogerijama, parfimerijama ili apotekama možete potražiti proizvode sa dodatkom vitamina C, ali mi (kao i uvek) imamo predloge kako da efikasno i povoljno same napravite preparate od kojih će vaša koža doživeti potpuni plezir.

Svaku kremu za lice možete „obogatiti“ vitaminom C, tako što ćete jednu tabletu vitamina c iseckati na sitne delove, gotovo do dobijanja praha. Na dlanu u taj prah dodajte malo kreme za lice i sve to nanesite na prethodno očišćenu kožu. Smesu držite na licu dvadesetak minuta, zatim utapkajte u kožu, pa isperite. Umesto tableta vitamina C možete koristiti ampule, koje direktno i samostalno aplicirate na kožu lica, a nakon toga nanosite kremu za lice.

Oralna primena vitamina C takođe ima izuzetno blagotvorno dejstvo na kožu, pa savetujemo da u ishranu unesete što više namirnica koje obiluju ovim vitaminom. Vodite računa da ne preterate sa unosom vitamina C – ukoliko konzumirate dosta voća i povrća, suplementi vam nisu potrebni.

vitamin-c-21

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ