LEPOTA&ZDRAVLJE     23.01.2020.

Jednostavna maska sa dubinsko čišćenje lica od kvasca

Kvasac sadrži mnogo vitamina (B, C, PP), minerala (cink, kalijum, magnezijum i fosfor), koji u kombinaciji sa ostalim aminokiselinama i enzimima čini da koža postane glatka, a ten ujednačen. Maske za lice od kvasca možemo zasluženo nazvati podmlađujućim, prijaju svim tipovima kože i mogu učiniti neverovatne stvari za veoma kratak period. Ova maska se pravi vrlo jednostavno, a ukloniće svu nečistoću sa vašeg lica i pomoći će vam u borbi protiv bubuljica i mitisera!

Važna napomena:

Uvek koristite sveži pivski kvasac, a ne suvi.

Parenje lica

Pre nego što nanesete masku na lice, dobro ga naparite, kako bi se otvorile pore. Prokuvajte vodu, a posudu stavite na stabilnu površinu. Od 5 do 10 minuta bi trebalo da budete nad njom, zato zauzmite neki prijatan položaj. Kada parite lice, prekrite glavu peškirom, koji će ujedno padati i preko posude, kako bi para od vode direktno ulazila u vašu kožu. Na ovaj način vaše pore će se otvoriti, što vam omogućava da ih dubinski očistite.

Fina baršunastost, čistoća i manje bora jeste ono što možete očekivati prilikom redovne upotrebe ove maske!

Kvasac

Način pripreme

Manju količinu kvasca pomešajte sa toplom vodom, tako da dobijete homogenu smesu, a zatim nanesite na očišćeno lice. Ostavite da se maska od kvasca skroz osuši. Kada ispirate, ispirajte hladnom vodom. Jednom do dva puta nedeljno jendovoljno korititi ovu masku, na taj način ćete sprečiti pojavu bubuljica i mitisera na vašem licu.

Nakon spiranja maske sa lica neizostavan korak je nanošenje hidratantne kreme, nemojte to da zaboravite!

Već posle prvog nanošenja primetićete kako će vam koža biti glatka, mekša, i prijatnija na dodir!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ