MODA     05.05.2017.

Jaka i posebna Izabela Springmul

Isabella Springmuhl  je devojka koja ruši sve stereotipe. Ona je modni dizajner i ima Daunov Sindrom. Rođena je u Gvatemali i ima 20 godina. Od malena se interesovala za modu, kao šestogodišnja devojčica sama je šila garderobu za lutke.  Ideći stopama svoje bake aplicirala je na fakultetu za modni dizajn u Gvatemali, međutim oni su je odbili jer su Daunov Sindrom preponali kao njen nedostatak. Međutim to Izabelu nije zaustavilo u ostvarivanju svojih snova.  Kada je napunila 19. godina polako je počela da gradi svoj portfolio i londonski fashion week je prepoznao njen rad i ponudio joj saradnju. Tako da je ova mlada i hrabra dama svoje početke napravila upravo u Londonu.

Njen dizajn je veoma prepoznatljiv, ona koristi tekstil sa Gvatemale jer je on bogat jarkim bojama i paternima, i kako je izjavila samoodrživ je baš kao i ona sama.  Međutim njena glavna inspiracija potiče upravo iz ljudi koji takođe imaju Daunov Sindrom i njen san oduvek je bio da baš za njih i kreira garderobu.

Njen sajt je www.downtoxjabelle.com

Izabelina priča nas podseća da nikad ne odustajemo od svojih snova neobazirujući se ko će šta reći. Dokle god verujemo u sebe, samo nebo je granica.

 

 

Izvori fotografija: Yahoo.com, www.downtoxjabelle.com,
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ