INTERVJU     09.07.2016.

Intervju – Nina Redžepagić, vlasnica OR firme, trener komunikacija, producentkinja, event menadžerka, kolekcionarka antike i umetnina

Subota je, idealno vreme da se napunimo pozitivnom energijom nakon naporne radne sedmice. Dok sedim u poznatom gradskom kafiću, sigurnim korakom, otmeno, elegantno i uz širok osmeh koji pokazuje ogromnu ljubav prema životu i ljudima, prilazi mi Nina Redzepagić, izuzetna mlada dama, koja se može pohvaliti dugačkom listom životnih i poslovnih uspeha. Evo koje nam je tajne o životu ova neverovatna Crnogorka otkrila uz prvu jutarnju kafu.

LXX_8392

Koja je tvoja životna filosofija?

Da se  svakog jutra probudim srećna jer nisam ništa sebi zamerila prethodnog dana. Naravno, to ne podrazumeva ni preteranu samodisciplinu niti preteranu opuštenost, već samo normalan ritam života i rada u okruženju bliskih ljudi.

 

Koje je tvoje primarno zanimanje, a koja ti je najveća pasija?

Već se odavno izbrisala linija razdvajanja mojih zanimanja. Jedno uslovljava drugo i čini mene onakvom kakva sam. Jedan moj prijatelj kaže da se taj splet jednostavno zove „Nina“ i nemoguće ga je podvoditi pod neke znane kategorije.  Ljubav prema kolekcionarstvu,  ukorenjena  još u detinjstvu, sasvim prirodno je uticala na to da se iz velikog depoa antike radi  na enterijerima, scenografijama, filmu, da se deluje u okvirima  pozorišta, slikarstva i muzike. Živela sam uz priče i odlučila da im dodam još jednu. Tako i nastaje agencija za komunikacije i produkciju OR u kojoj rade pre svega porodica i prijatelji, profesionalci čije znanje i iskustvo izuzetno poštujem i cenim. Raznovrsnost delatnosti nije nastala iz ambicija već iz nužde, ali i potrebe da se očuva porodično nasleđe. Čitav moj život je pasija, strast je u osnovi svega što živim.  Jedna od najvećih je  sigurno umetnost sa svim svojim pritokama i nikad mi nije dosta te vode. Trudim se neprestano da njome plavim sušna područja.

 

Kako uspevaš da kombinuješ različite karijerne pravce?

Nisu to različite karijere, to je moj put na više strana  koji sam nekako uspela da isprepletem u jedan pravac i tako svoje raskrsnice i račvanja ubedim da me prate. Volim različitost, promenu, izazove. Umara me letargičnost i dosada. Srećom, vrlo je malo takvih trenutaka bilo u mom životu.  Radim ono što volim, sa ljudima koje volim-to je ostvarenje moje ambicije.

 

Šta te inspiriše?

Ljudi koji bez truda i koristi mogu da uzvrate ljubav i radost. Inspiriše me njihova blizina jer oni postaju neko zbog koga sam ja bolja. U vremenu otuđenja i svakojakih kalkulacija  samo oaze bezrezevnog prijateljstva i radosti porodice su utočišta gdje se mogu rađati nove inspiracije. Volim osećajne, empatične, pozitivne ljude. Inspiriše me strast i ljubav.

LXX_8415 

Koja je najvažnija lekcija koju si izvukla iz svog posla?

Bilo ih je mnogo i to blago zvano sopstveno iskustvo je sigurno najvažniji parametar za  kvalitet  jednog profesionalca.  Ako bih trebala da izdvojim nešto što sam prevazišla iskustvom to je da panika i nervoza ne pomažu i da nema nerješivih situacija, ali i da  je poželjno da uzmete u obzir iskustva drugih i da kažete: „ne znam, ali sam spreman da naučim“. Pretencioznost je siguran put u srljanje. Učite od boljih.

 

Šta najviše voliš u svom poslu?

Tempo. Kažu mi da sam adrenalinski zavisnik i da  neki od mojih radnih dana mogu slobodno ući u kategoriju ekstremnih sportova. Ja se branim od ove istine  tako što se kvalitetno i opušteno družim kad god sebi dozvolim slobodno vrijeme. Druženje me najbolje regeneriše.

 

Važan projekat na kojem trenutno radiš?

Baš danas sam kupila novi poslovni prostor jer osnivam OR kreativni inkubator. To će biti mesto rada, druženja, umetnosti, kreativnosti, multikulturalnosti i optimizma. Jednu veliku želju sam upravo realizovala. To je ambiciozan poduhvat koji će okupiti mlade, uspešne, kreativne i talentovane ljude, spremne da zajednički stvaraju nešto novo i jedinstveno i učine ovaj svet boljim i lepšim za sve.

 LXX_8441

Tri saveta za postizanje uspeha? A balansa u životu?

Ako znaš da vrediš potrudi se da to i dokažeš. Ako dokažeš potrudi se da traješ. Ako traješ potrudi se da usput ne izgubiš onu sebe sa početka dokazivanja. Balans se postiže radom na sebi. Onda kada ste dovoljno samosvesni i spremni da se budite uz afirmacije, da se oslobodite mračnih misli i straha, balans je postignut. Ja sam srećna jer sam kapetan sopstvenog života.

 

Kako vidiš sebe za 5 godina?

Kao zaljubljenu ženu, sa kvalitetnim partnerom i djecom.

 

Šta bi poručila mladim ženama post-modernog doba?

Da diktiraju sebi život a ne da im okolnosti zadaju zadatke. Kuvanje je super, briga o nekome je lepa, stalno davanje milosti nije dobro. Vodite ljubav sa kreativnim  partnerima i oslobodite se pravila. Nađite dobro u našoj tradiciji i kombinujte je sa vremenom u kome živite. Budite slobodne da želite i pošaljite kajanje u ćošak.  Uspeh je samopoštovanje. Menjajte se stalno.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ