fbpx
MODA     15.02.2019.

I nakon Dana Ljubavi/vina – vatreno crvena otmenost

Ono što će obeležiti Februar, a trebalo bi naravno i svaki drugi mesec, dan, trenutak – jeste LjUBAV. U poslednje vreme primećujemo da postoji animozitet prema ovoj temi, romantika je kliše, a prave vrednosti kao da su u drugom planu. Međutim, oni koji na vreme shvate da je najmanje važno ko, kada i šta slavi i oni koji stave fokus isključivo na pozitivnu sferu života, zasigurno će uživati u ljubavi i vinu…i svemu ostalom. Mesec pred nama poznat je po karnevalu u Veneciji, Danu zaljubljenih i crvenoj boji. 

Provereno dobre stvari ne treba menjati, tako da će i ove godine akcenat biti na jako pigmentisanoj crvenoj boji. Prva asocijacija svakako je ljubav, ali se za ovu boju vezuje i simbolika strasti, vatrenosti, senzualnosti, samopouzdanja. Kao što je svaka žena istovremeno snažna i krhka, tako i crvena boja na prvi pogled ima u sebi određenu „jačinu“, a sa druge strane dozu topline i ženstvenosti.

Svaka od nas izražava senzualnost na sebi svojstven način, a nosivši ovu boju u tome će nesumnjivo uspeti. Kada je u pitanju aksesoar, crvena je posebno upečatljiva kao komad koji svakom outfit-u dodaje primesu romantike i autentičnosti.

Iako je ova boja veoma zastupljena u odevanju generalno, postoje brojne predrasude o njenom nošenju, kombinovanju i sl. Neki smatraju da više pristaje crnkama, neki plavušama, neki da ju je lepše videti na svetlijem tenu, neki da je „too much“ zbog kolorita. To je već stvar ukusa i preferencija, ali svako od nas poželi da ponese crvenu odevnu kombinaciju bar jednom. A ako već postoji želja, svakako vredi probati. Ovde važi ono modno pravilo „manje je više (less is more)“ i savet je da se toga treba držati. 

Crvena boja posebno dominira kada su u pitanju romantične večere, svečane prilike generalno, praznici, itd. Kombinovanje u dnevnim varijantama malo je kompleksnije, zato ćemo se vratiti na elegantnije kombinacije za predstojeće dane radosti i ljubavi.

-Kratka, top haljina ili zatvorena sa rukavima u kombinaciji sa crnim sandalama, zlatnim nakitom i blago uvijenom kosom zaseniće svakoga ko se na večeri bude našao sa druge strane stola.

-Dugi kombinezon od svile, u malo tamnijoj crvenoj nijansi, visoko podignut rep i kristalni nakit savršena je kombinacija za jedno zimsko veče, a uz kraću crnu bundu preko i cašu crnog vina hladnoća se neće ni osetiti.

-Nešto više kežual, a neobično i nešto što se u poslednjoj sezoni pojavilo i pokazalo kao dosta traženo jeste crveno odelo. Ovo „iskakanje“ iz kalupa svakako prepuštamo smelijim devojkama, koje su sigurne u svoje veštine i umeće kombinovanja. Bilo da se odlučite za salonke ili patike, sa modne strane ceniće se odvažnost zbog ovog izbora.

-Aksesoar različitih boja uvek je tu kao sigurna karta da malo prošaramo jednobojni outfit, a sa crvenom u većini slučajeva činimo pravu stvar. Crna, bela, siva, nude i slične neutralne boje veoma lepo korespondiraju sa crvenom kada su u pitanju modni detalji (sandale, salonke, torbe, ešarpe, nakit…), pa čak i neprikosnoveni crveni karmin.

Sve i da se opredelite za neku sasvim drugačiju kombinaciju u odnosu na naše predloge, verujemo u kreativnosti i u to da ćete sebi stvoriti pravu modnu bajku. Zato obucite crveno, volite (se), budite zabavne i uživajte u mesecu ljubavi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ