LIFESTYLE     15.05.2019.

HUMANITARNI KONCERT: Zaigrajmo svim srcem za malog Bogdana!

Svako dete je zaslužilo da odrasta bezbrižno uz puno ljubavi i igre. Nažalost, svedoci smo da to uvek nije moguće i da se pojedina dečica suočavaju sa ozbiljnim i retkim bolestima! Ali, zato smo mi tu da im olakšamo borbu i omogućimo im da iz nje izađu kao apsolutni pobednici. Složićete se da je jedan od najlepših osećaja kada ste u mogućnosti da pomognete nekom, kada nekome vratite osmeh na lice, zato je sada pravi trenutak da se svi ujedinimo i vratimo bezbrižno detinjstvo Bogdanu Gicoviću, pleslatkom i veoma hrabrom dečaku iz Zaječara, koje mu je nepravedno oduzeto.

Bogdan boluje od specifičnog tumora male karlice koji nosi naziv „Rabdomiosarkoma„. Lečio se osam meseci na Institutu za majku i dete, nažalost, posle tog perioda pomoć su morali da potraže u inostranstvu radi daljeg lečenja. Od februara meseca se nalazi sa majkom u Turskoj na lečenju. S obzirom da je sve jako skupo, roditelji mališana su prinuđeni da kroz humanitarne akcije potražuju sredstva za lečenje.

Situacija je jako teška, jer kada je stigao u Tursku, njegovo stanje je bilo katastrofalno, pa od prvobitnog plana da se radi zračenje tumorske mase se odustalo. U tom momentu su počeli da mu otkazuju srce i bubrezi, a lekari su krenuli sa spasavanjem vitalnih funkcija. U narednih mesec dana su uspeli da stabilizuju Bogdanovo stanje i počeli su sa hemoterapijama, a trenutno se nalazi na četvrtom ciklusu.

Bogdan Gicović

Fondacija „Podrži život“ finansira celokupno lečenje, a Bogdanu i majci je neophodan novac za život u Turskoj, smeštaj, lekove (koji se ne uzimaju pri bolnici), pelene, hranu itd.

Zato su pokrenute brojne humanitarne akcije, a jedna od njih je VEČE FOLKLORA u Domu penzionera na Bežanijskog kosi. Pored pripremljenog programa, biće i štandovi sa plišanim igračkama, vezenim i pletenim proizvodima, ručni rad.

Koncert će se održati u petak 17. maja, a početak je zakazan za 19h! Ko će sve učestvovati pogledajte na sledećoj fotografiji:

Ulaz je simboličnih 200 din., a biće postavljene i kutije za donacije. Ovim apelujemo na sve naše čitaoce koji su u mogućnosti da pomognu, jer naše malo – Bogdanu je sve!

Dođite na koncert u petak, kako bismo svim srcem zaigrali za ovog neustrašivog mališana!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ