LEPOTA&ZDRAVLJE     30.08.2019.

Hladna kafa – oh da!

Vratitli ste se sa mora i žudite za onom fenomelanom freddo espresom kafom koju ste pijuckale na plaži sa šeširom na glavi, slamkom i zvukom morskih talasa. Ili vam se kafa jednostavno ohladila u trci sa vremenom i mamećim obavezama. Ništa strašno! Čak i bolje, jer možete u tri koraka spremiti savršenu ledenu kafu.

 Sve što vam je potrebno jeste hladna kafa koju inače pijete, možete skuvati novu, pa ohladiti ili jednostavno iskoristiti onu koja vam se ohladila zahvaljujući bebcima i sitnoj deci i njihovim prioritetima. Zatim par kockica leda i 1dl hladnog mleka koje mozete umutiti mikserom za kafu.

 Ukoliko želite malo raškošniju verziju i nešto da vam zagolica nepce, potreban vam je sladoled, slatka pavlaka ili šlag i neki čokoladni keks ili čoko mrvice. U veliku šolju stavite prvo 2-3 kocke leda i sladoled po želji, zatim sipajte kafu i do vrha napunite umućenim šlagom ili slatkom pavlakom po upustvu proizvođača. Od gore možete posuti čokoladne mrvice ili izdrobljen keks.

 Jedino vam jos fali plaža,pesak i miris mora… Ali, ukoliko na trenutak zatvorite oči i uzmete gutljaj osećaćete se kao da ste ponovo tamo.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ