fbpx
MODA     13.08.2017.

Hit detalj: Flamingo broš

Flamingo je najpoznatija ptica močvarnica, koju ćete najlakše prepoznati po specifičnoj ružičastoj boji perja i zakrivljenom kljunu, koji je na vrhu crn.Ove poznate ptice roze boje nastanjuju tople i vlažne predjele svih kontinenata. Flamingo kao simbol ljepote, balansa i elegancije, može biti fantastičan detalj u vidu broša, kojim možete istaći svoju jedinstvenost.

Mene lično je oduševio flamingo broš, koji je ručni rad Sandre, svršenog studenta Fakulteta umjetnosti UDG-a. Ona se nedavno upustila u ove vode i osnovala „Per Lei“ atelje, odlučivši da ono što je naučila od svojih baka, pretvori u posao. Iglama i kristalima, šije nakit i svoje snove. Ručni rad joj je i posao i hobi, šansa da se materijalno osamostali, ali i da se odmori od svakodnevnih obaveza. Ranije je svaka žena znala izraditi ručni rad, odnosno bila je vješta u rukama. Ponajprije zbog toga što je znala, ali i zato što je morala znati, jer u prošlim vremenima žena je vrijedila onoliko koliko je vješta u rukama. Tako je svaka od njih znala i po nekoliko tehnika ručnog rada. Sandra, konkretno, izrađuje nakit tehnikom duplog šivenja, koja je tehnika visokog kvaliteta šivenja, izuzetno cijenjena u svijetu. Ova vrijedna djevojka pravi je predstavnik preduzetničkog duha mog Cetinja, a ja joj želim svaki uspjeh, kako lični, tako i profesionalni.

Vama, drage čitateljke, želim poručiti da iskoristite roza boju flamingakao simbol vaše ženstvenosti, a ovakvim detaljem sigurno ćete isijavati i samopozdanje. Zato hrabro nosite ovakav broš i, ne zaboravite: „Be a flamingo girl in a pigeons world!“

 

Broš: „Per Lei“ Atelier (IG: per_lei_atelier)

Frizura: Vlado Beauty Bar (IG: vladobeautybar)

Šminka: Sanja Krivokapić (IG: sanjakrivokapic)

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ