LEPOTA&ZDRAVLJE     18.01.2019.

Dnevna rutina nege za odmor na planini

Kada ste na planini i celog dana izloženi hladnoći i jakom planinskom suncu, vaša standardna rutina nege neće biti dovoljna, pratite naše savete i sačuvajte kožu od oštećenja.

Zaštita od sunca

Dosad smo naučili da je zaštita od sunca prvi nivo antiejdž nege. Zbog niske temperature će vam se činiti kako vam SPF ne treba, ali to je samo varka. Na snežnom pokrivaču vam treba još veća zaštita nego u gradu. Predlažemo da koristite sanblokere sa visokom stopom fizičke UV zaštite (kreme koje sadrže sastojke poput titanium dioksia i cink oksida)i da obnavaljte sloj svakih 2 sata. Ako želite da smanjite količinu krema koje nosite u neseseru, preporučemo da spakujete jedan SPF koji je ujedno i krema u boji.  Ako ste nešto od ovog zaboravili ili imate jako osetljivu kožu i reaktivnu na sunce saveznik nam je Aloe vera gel, namažite ga na „izgorele“ delove i ponovite još par puta kad koža upije.  

Hidratacija

Suv i hladan vazduh još ako je u kombinaciji sa vetrom dosta isušuje kožu, zato nam je na planini potrebna dodatna doza hidratacije nego što koristimo u svakodnevnoj rutini nege.  Tzv. opekotine od vetra umeju da predstavljaju veliki  i bolan problem. Sprečite ih nanoseći deblji sloj hidratantnog balzama za lice na obraze i vrh nosa koji su naijzloženiji. Aquaphor je sastojak koji bi trebali da tražite u dobrom balzamu za lice, nekome će možda i običan pantenol krem biti dovoljan. Nemojte zaboraviti ni usne.  Brzu pomoć možete potražiti u vodicama za lice u spreju.  

Dodatna nega

Ako ne koristite i inače u svojoj rutini, dobro bi bilo da ubacite serum sa C vitaminom i antioksidansima, i ponesete maske za lice sa brzim efektom sa hijaluronom . Vaše lice će biti brzinski osveženo  i delovaće odmorno i sveže.  Nemojmo zaboraviti ni negu tela, jak hidratantni losion ili puter za telo sa shea puterom  nakon tuširanja i koža će vam biti zahvalna. I za kraj naočari za sunce sa 400 UV zaštitom kako bismo zaštitili oči i izbegli one bore mrštalice kad nam sunce ide u oči. Za dodatne savete i  šta vi koristite  a šta biste trebali da dodate nam pišite u komentarima. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ