INTERVJU     24.01.2016.

Dasha Gajić, modna blogerka i pisac

Dasa promocija knjige_A Cavic_0004_resize

     1. Kako je nastao tvoj blog

Moj interes za blogosferu datira od  2006. godine, tačnije od perioda kada su se pojavili prvi street style blogovi (Face Hunter i Sartorialist). Tada sam bila u Americi i na neki način imala sam priliku pratiti početak street style blogerske scene na licu mesta. Navedeni blogovi su mi poslužili kao inspiracija, ali i ohrabrenje da i sama pokrenem street style blog. Međutim, moralo je proći šest godina da se poslože sve kockice i da ostvarim svoj tinejdžerski san. Želela sam spojiti ljubav prema rodnom gradu i ljubav prema fotografiji, odnosno prema modi i tako sam u septembru 2012. godine počela rad na projektu ,,Street Style Banja Luka by Dasha Gajic’’ prvo u vidu Facebook stranice, a nakon toga i bloga, koji je ujedno i prvi blog u Bosni i Hercegovini posvećen street style fotografiji.

2 Street Style Banja Luka

  1. Opiši nam svoj stil

Tokom godina moj stil se veoma menjao. Obožavam crno bele odevne kombinacije ili total black look… Trenutno moj stil je klasičan, pročišćen, minimalistički..

  1. Tvoje fotografije su objavljivane u brojnim lokalnim, regionalnim i internacionalnim medijima. Koji je tebi najdraži uspeh što se samog bloga tiče?

Posebno sam ponosna i srećna što je blog uvršten na listu najboljih svetskih street style blogova. Godina 2013. je bila veoma važna za blog zbog nekoliko internacionalnih nagrada, kao što nagrada za  najbolju street style fotografiju u 2013. godini (internacionalno takmičenje Best of Street Style) i 1. mjesto na studentskom fotografskom takmičenju Univerziteta u Oslu. Verujem da najbolje tek sledi.

  1. Gde nalaziš inspiraciju za svoje postove?

Inspiraciju pronalazim u divnim ljudima koje srećem na ulici i njihovim stylish odevnim kombinacijama.

3 Street Style Banja Luka

  1. Zašto baš blogovanje i ako si magistar politikologije?

Fotografija, umetnost i moda su oduvek bili sastavni deo mog života. Dok sam išla u srednju školu i na fakultet na prvom mestu mi je bilo moje obrazovanje, ali svaki slobodan trenutak sam koristila da se posvetim omiljenom hobiju, tj. fotografiji. Blog mi se učinio kao idealna platforma putem koje sam mogla spojiti svoju ljubav prema fotografiji i modi. S vremenom hobi je prerastao u nešto više i sve ostalo je istorija.

  1. Šta je najveći izazov po tebi u blogovanju?

U blogovanju ima mnogo izazova i prepreka, ali najteže od svega je trajati i ostati dosledan sebi.

4 Street Style Banja Luka

  1. Gde vidiš svoj blog u narednih dve godine?

Zaista ne znam, jer sve što se desilo u poslednjih nekoliko godina prevazišlo je sve moje tinejdžerske snove. Zahvalna sam na svemu i uživam u svakoj sekundi moje fotografske bajke. Ako budućnost bude upola dobra kao sadašnjost biću presrećna. Najvažnije mi je da i dalje uživam u onome što radim.  Jedino u šta sam sigurna je da će fotografija uvek biti sastavni deo moga života.

  1. Reci nam nešto više o tvojoj knjizi “Street Style Banja Luka by Dasha Gajic“.

Knjiga Street Style Banja Luka by Dasha Gajic je prva knjiga u regionu koja je posvećena street style fotografiji, a nastala je kao rezultat dvogodišnjeg rada na istoimenom blogu.

Pored fotografija koje su nastale u periodu od 2012. do 2014. godine na ulicama Banjaluke knjiga sadrži i tekstualni deo u kojem  opisujem svoju street style avanturu. Takođe, knjiga sadrži i testimonijale modela, tj. osoba čije su fotografije objavljene u knjizi.

6 Street Style Banja Luka by Dasha Gajic

  1. Imaš li u planu neki projekat uskoro?

Trenutno sam fokusirana na rad na anti – bullying kampanji ‘’Riječi (ne) bole?!’’. Od februara krećem sa novim projektima. Mislim da će 2016. godina biti veoma radna i kreativna.

1 Street Style Banja Luka

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ