fbpx
LIFESTYLE     30.07.2018.

Dakle, šta čekaš?

Nakon kraće pauze, odlučila sam da započnem ovu svoju zanimljivu rubriku i time upotpunim ovaj magazin. Verujem da će se mnoge tinejdžerke, devojke, majke pronaći u nekim od ovih tekstova koje ću tek napisati. Naime, reč je o zdravom i srećnom životu – načinima na koje možete sebe da podstaknete da živite život punim plućima.

Dosta razmišljanja je uloženo u ovo i nakon što sam i sama isprobala neke nove tehnike, odlučila sam da to podelim i sa vama. Neka nam slogan od sada bude: „Dakle, šta čekaš?“.

Reci to odmah naglas svima. Daj do znanja okolini da nema čekanja!

Opusti se. Usredsredi se. Odagnaj svaku drugu misao.

Odlučila sam da prvo pričam o motivaciji i sticanju samopouzdanja.

KAKO MOTIVISATI SEBE I NE ODUSTATI?

Ovo pitanje sam čula milion puta, od ljudi različitog uzrasta. Kada je motivacija u pitanju, nema osobe koja sa tim nije imala problema ili joj je toga ponekad falilo. Činjenica je da nije lako motivisati sebe da bilo šta uradiš, potrebno je vreme.

Prvo što treba da uradimo je da se zapitamo šta mi to zaista želimo, da li je naš cilj ostvariv? Kada odgovorimo na to pitanje, sve postaje lakše. Istog momenta znamo za šta se borimo i misleći na to, nećemo želeti da popustimo. Taj cilj će nam biti trajna motivacija.

Živimo u eri računara i društvenih mreža, pa nije čudo što često poredimo sebe sa nekim ličnostima koje viđamo na internetu, misleći da su oni samo prosto imali sreće ili da su savršeni. To treba odmah izbaciti iz glave. Niko se nije savršen rodio, niti je bilo kome nešto samo tako dodeljeno. Uvek postoji razlog iza svega toga.

Normalno je da imamo periode kada smo bezvoljni i ne želimo da se pomerimo iz kreveta, ali to ne treba da traje predugo. Pomislite samo na to šta biste sve mogli da uradite da ste tog dana tako bezvoljni ustali iz kreveta. Bez obzira što se bezvoljni, desila bi se neka sitnica i to bi vam odmah ulepšalo dan.  Praktikujte bilo kakvu vrstu fizičke aktivnosti, gde ćete se nakon iste odrađene osećati moćno.

Ono čime se ja služim su često neki pozitivni snimci na internetu i stvari o kojima ja volim da slušam i da gledam. Preporučujem da gledate samo stvari koje vas čine srećnima i ne predstavljaju nikakav preveliki „zalogaj“.

Od posedovanja ljubimca do prijatelja, okruženi ste znakovima koji vam pokazuju da ste vredni ljubavi, uspeha i sreće. Važno je samo naučiti da ih vidite. Provedite vreme sa porodicom, čitajte i slušajte ono što volite. Nikada sebi nemojte uskratiti ono što želite.

Kada nastupi takav način života, bez granica, tada ćete se već sami od sebe osetiti motivisanim da pokorite ceo svet, jer ništa neće moći da vas zaustavi i tako ćete se osećati.

Čovekova vera u sebe i sve što može se pokaže onda kada prestanemo da mislimo o tuđim uspesima, a fokusiramo se na svoje. Kada oblačimo ono u čemu se osećamo dobro, a ne ono što je u trendu. Kada smo nasmejani, iako imamo loš dan. Kada nam kiša ne smeta, iako već petnaest dana nije bilo sunca na vidiku. Kada se borimo za posao koji želimo, a ne dopuštamo da nas drugi obilaze i gaze. Dakle, šta čekaš? Rizikuj, živi, diši duboko, oseti taj talas motivacije i na posao!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ