LEPOTA&ZDRAVLJE     17.03.2019.

Da li ste probali čaj od banane?

Od svih prirodnih recepata protiv insomnije za koje ste ikada čuli, čaj od banane može zvučati apsolutno najčudnije. Ipak, iako ste možda mislili da znate sve blagodeti ovog fantastičnog voća, varate se. Čaj od banane, verovali ili ne, pokazao se kao jedan od najboljih napitaka koji možete sebi pripremiti za miran san.

Glavni sastojci banane koji čine ovo mogućim su upravo Magnezijum i Kalijum. Magnezijum je mineral koji koji se po svojim svojstvima uvek vezuje za dubok i miran san zahvaljujući svom delovanju na neurotransmitere u mozgu. Istraživanja su potvrdila da kombinacija Magnezijuma i Kalijuma definitivno deluje umirujuće na naš organizam i da time čini idealno rešenje za one koji imaju problem sa snom.

Ukoliko vam se često dešava da vam treba mnogo vremena da zaspite i da se, samim tim, budite umorni i iscrpljeni, čaj od banane je nešto što, redovnim konzumiranjem, može rešiti ovaj problem. Svojim blagim i umirujućim ukusom, smiriće vaše telo i um i dozvoliti organizmu da se odmori na način na koji to zaslužuje.

Kombinacija Magnezijuma i Kalijuma iz banane ne samo da će vam pomoći da lakše zaspite, već će znatno uticati i na regulisanje hormona, smanjenje lučenja hormona stresa, detoksifikaciju i jačanje imuniteta.

Sve što vam je potrebno je:

  • jedna banana
  • 2dl vode
  • pola kašičice cimeta
  • par kapi arome  vanile

Priprema:

Prvo što treba da uradite je da odstranite oba kraja banane, a ostatak presecite uzduž na polovinu. Stavite obe polovine banane u ključalu vodu, dodajte cimet i vanilu i pustite sve da ključa 10 minuta. Nakon toga, jednostavno izvadite banane iz posude u kojoj su se kuvale i vaš čaj je spreman.

Ukoliko želite, čaj možete dodatno zasladiti medom. Kuvane banane  koje ste izvadili slobodno možete iskoristiti za neki smoothie, ovsenu kašu ili voćnu salatu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ