LEPOTA&ZDRAVLJE     24.09.2019.

Da li je skupa krema i nužno dobra krema?

Kada uporedimo cene krema iz drogerija sa onim iz luksuznijih radnji vidimo da su razlike ogromne. Šta to ima krema od 20 000 dinara, a nema ona od 2 000? Koji to sastojak opravdava tako visoku cenu i da li mi kupovinom te kreme zaista plaćamo kremu ili, pak, brend?

Nerealne cene

Verujemo da mnoge od vas ne žele da štede kada je nega lica u pitanju i da su spremne da ulože u kvalitetnu kozmetiku. Međutim, kada za kremu od 30ml date 20 000 dinara – šta tačno od nje očekujete? Da će vam nakon par korišćenja koža biti preporođena, bez ikakvih nesavršenosti i bez ijedne bore? To se, naravno, neće dogoditi. Možda će vam koža nakon dužeg vremena korišćenja skupe kreme biti više hidrirana, nahranjena, zdravija. Ali, da li zaista to ne može da uradi krema od 2000 dinara?

U slučaju da određena krema sadrži neki poseban sastojak koji je redak i skup, logično je da će i krema biti skuplja. Ako taj sastojak vašoj koži odgovara i potreban joj je, onda vredi uložiti u nešto skuplju kremu. Ali u svemu postoje granice, kao što i za sve postoji alternativa. Kada uporedite sastojke skupe i jeftinije kreme iz iste kategorije i iste namene, možete uočiti da nema preteranih razlika.

Šta zapravo plaćamo kada za kremu izdvojimo 20 000 dinara?

Kada za jednu kremu date toliki novac, budite svesne da sama krema tu najmanje vredi. Vi zapravo prilikom te kupovine plaćate brend, ime, luksuzno pakovanje, a tek na kraju samu kremu. Ne sumnjamo da su nekada skupe stvari zaista kvalitetnije, ali budite svesne da se za 30ml kreme sigurno ne potroši toliko da bi se opravdala cena od 20 000 dinara i više.

Kada kupujete kremu prvenstveno imajte u vidu svoj tip kože i njene potrebe. Istražujte šta vašoj koži prija, a šta ne, da li ste na neke sastojke alergične. Kada utvrdite potrebe svoje kože, u skladu sa tim, birajte kremu koja sadrži sastojke koji će vam odgovarati. Sigurno možete pronaći odgovarajuću kremu po pristupačnijoj ceni!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ