LIFESTYLE     05.04.2018.

Crnogorsko primorje bogatije za vrijedan projekat: Ponta Seljanovo

Crnogrosko primorje odlikuje očaravajući pejzaž, topla Mediteranska klima i ljubaznost domaćeg stanovništva, tako da nije nikakvo čudo što nas je Svjetska Turistička Organizacija (WTTC) prepoznala našu zemlju kao turističku destinaciju u najbržem razvoju na svijetu. Gradovi na crnogorskoj obali će vas sigurno osvojiti svojim šarmom, raznolikošću i mediteranskim mirisima. Od Ulcinja (koji je nekad bio gusarsko mjesto, a danas predstavlja turistički raj), Bara (grad prepun istorijskih spomenika, sa novim modernim gradskim jezgrom, lukom, marinom, hotelima), Budve (koja od Buljarice preko Petrovca i Svetog Stefana, pa sve do Jaza, predstavlja turističku metropolu Crne Gore), preko Tivta (divnog i mirnog gradića), Kotora (koji je pod zaštitom UNESCO kao kulturno – umjetničko blago), sve do Herceg Novog (neodoljivog turističkog grada punog zelenila, cvijeća, stepenica i predivnih istorijskih objekata), svaki grad je priča za sebe. U svakom gradu možete naći restorane sa domaćom hranom i ribljim specijalitetima, kafiće sa divnim terasama i odličnim koktelima, hotele sa prijatnim osobljem i nezaboravnim pogledom na more. Nigdje nećete vidjeti ljepši zalazak sunca, eksploziju boja i emocija, kontraste planina i mora kao na crnogorskom primorju. Kao takva, crnogorska obala veoma je atraktivna za investitore, koji su uložili u vrijedne projekte, kao što su „Porto Montenegro“, „Luštica“, „Portonovi“.

Tivat je grad koji se nalazi u centralnom dijelu Boke Kotorske. Iako najmlađi grad Boke, Tivat ima dosta interesantih i privlačnih destinacija, od kojih je jedna i Ponta Seljanovo, koja predstavlja jednu od najpopularnijih tivatskih plaža. Ovu plažu ubuduće će koristiti kompanija „Sea Trade“ registrovana u Kotoru, koja već nekoliko godina u Boki realizuje brojne projekte iz oblasti nekretnina i turizma, poput hotela „La Perla“ na Kaluđerovini u Tivtu i ugostiteljskog kompleksa na rtu Sveta Neđelja u Kamenarima. „Sea Trade“ namjerava da na ovoj plaži, koja je do sada bila javna, realizuje vrijedan projekat „uređenja kupališta“, oslanjajući se na planska riješenja iz Državne studije lokacije za ovaj dio tivatske obale.

Ova firma, čiji je zvanični zastupnik Ruskinja Anastasia Lashmanova, preuzela je od dosadašnjeg vlasnika nekadašnji kafić i restoran „Merlin“ na Ponti i jedan od montažnih  otvorenih šankova koji su se tamo nalazili, srušila te objekte i namjerava da ovdje gradi dvije nove stalne zgrade od čvrstih materijala: infrastrukturni pult na mjestu bivšeg montažnog otvorenog šanka, koji će na 24 kvadrata imati tuševe, svlačionice i tehničku prostoriju, kao i ugostiteljski objekat, restoran površine 74 kvadrata na mestu nekadašnjeg „Merlina“. Uz to, ovdje će biti i ugostiteljske terase, punkt za DJ-a kod svetionika na vrhu rta, a planirano je i uređenje istočnog dijela obale izgradnjom šetališta, rušenjem svih postojećih drvenih ponti za privez baraka domaćeg stanovništva i izgradnjom par novih betonskih ponti između kojih će se nasipati nove pješčane plaže. Kompleks će sadržati i zelenilo, manji trg, dječije igralište, parking za 30 automobila, a na plaži površine 2.393 kvadrata predviđeno je da se postave 252 ležaljke.

Ovakvim projektima Crna Gora samo dobija i vraća svoju turističku popularnost koju je imala 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka, kada je bila središte okupljanja mnogih poznatih ličnosti, koji su bili oduševljeni našim ljepotama, plažama i uvalama. Potencijalni kupci nekretnina dolaze iz raznih zemlja u Crnu Goru sa željom za investiranjem. Nakon dvočasovnog leta već su u Crnoj Gori, a među njima su kupci iz Londona i Moskve. Oni su prepoznali Crnu Goru kao jednu od vodećih lokacija za investicije, obzirom na činjenicu da Crna Gora ponovo vraća svoj status nekada vodeće Mediteranske destinacije. Zašto onda ne probate da zaronite prste u iskričavo more Crne Gore, diveći se bogatom kulturnom nasleđu, nevjerovatnim pejzažima i starim gradićima koji su svega par kilometara udaljeni jedni od drugih.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ