fbpx
LIFESTYLE     19.06.2019.

Černobilj – nova najgledanija serija na svetu!

Serija koja je srušila sve rekorde gledanosti glavna je tema u poslednje vreme. Tragedija koja se dogodila u Ukrajini pre više od trideset godina prikazana je kroz pet epizoda serije koja je za kratko vreme pobrala simpatije ljudi širom sveta. Da li ste je već pogledali?

Najveća katastrofa u istoriji

U aprilu 1986. godine u nuklearnoj elektrani Černobilj u Ukrajini dogodila se eksplozija koja je jedna od najvećih katastrofa u istoriji. Tragedija je izazvala širenje radioaktivnih čestica širom Rusije, Belorusije, Ukrajine, ali i drugih delova Evrope. Serija Černobilj u koprodukciji HBO i Skaja govori o tragediji i hrabrim ljudima koji su žrtvovali svoje živote kako bi Evropu spasili od katastrofe.

U seriji glavni sovjetski nuklearni fizičar Valerij Legasov je prvi koji je uvideo nezamislive razmere katastrofe koja se dogodila. Borisa Ščerbinu zatim Kremlj šalje da upravlja vladinom komijom za Černobilj u satima nakon nesreće, dok sovjetska nuklearna fizičarka Ulana Komjuk pokušava da reši misteriju i otkrije šta je uzrok eksplozije.

Najgledanija serija ikada!

I nakon prikazane finalne epizode, o Černobilju se i dalje priča. Mišljenja publike su podeljenja – od onih koji veruju da je serija verodostojno prikazala priču, do onih koji misle suprotno. Kako god bilo, činjenica je da je ovo najbolje ocenjena serija svih vremena. Savetujemo da je i vi pogledate, ako već niste!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ