MODA     29.07.2019.

Čarobna noć Đenane Mesić

Svečano veče “Čarobna noć” na Starom Gradu Pset u Bosanskoj Krupi, koje je ambijentalno opravdalo naziv, otvoreno je spektakularnim puštanjem 10 belih golubova. Dizajnerka Đenana poslala je simboličnu poruku :”Ljubav pokreće svijet.” Ideju je dobila potvrdom dolaska prijatelja iz Sarajeva, Beograda, Zagreba i Ljubljane.

Đenana Mesić održala je prvu modnu reviju vlastite kolekcije svečanih haljina, bluza i sukanja,  sa simboličnim nazivom “Jedna mala iz Bosanske Krupe ” koja je rađena od prirodne svile grež,   bured, saten svile , lana sirovog, po kojima je autorka slikala cvetne motive specijalnom bojom za svilu. Krojački salon Jelke Bundalo iz Novog Grada izradio je konstrukcije po nacrtima autorke.

“Iako se dugo bavim slikanjem po svilenim maramama, sinoć na generalnoj probi na Starom gradu potekle su tople suze na prve taktove harmonike  Azre Halitović, studenta Muzičke akademije u Sarajevu . Pomislila sam “Uspjela sam!”, rekla je harizmatična dizajnerica.

Plesni klub Hypnotic, čije su devojke svetske prvakinje u latinoameričkim i standardnim plesovima, bile su i deo modne revije, to jeste nosile su zajedno sa prijateljicama dizajnerke Đenane modele na reviji. Učenica niže Muzičke škole Krupa, sa osvojenim drugim mestom na federalnom takmičenju u Bihaću, Amila Šertović, devojka iz Ljubljane Janja Martinjak izvedbom francuske šansone na gitari i poklon supruga dizajnerke recitacija “Mala moja iz Bosanske Krupe” Mirsada Mesića, činili su revijalni programa ovog modnog spektakla koji je Pset napunio do poslednjeg mesta.


Specijalni gost bio je dizajner Vladimir di Krupski , koga osim kolegijalnih odnosa za dizajnerku veže i isti rodni grad. 

– Vladimir je “kumovao” i upoznavanju mene i devojke koja je bila zadužena za koreografski deo , PR događaja ali i moj svečani izlazak, poznate BiH manekenke Jelene Govedarica i modno- scenskog performera čuvenog u celom regionu. “Jelena  je pravi profesionalac! Izvukla je najbolje od prostora i manekenki gde je sam čin revije bio veličanstven, rekla je vidno uzbuđena Mesićeva.

“Evo moj povratak na modnu pistu u sjajnom ambijentu. Rado sam prihvatila Đenaninu želju! Koreografskim delom prezadovoljna. Ona je sjajna žena drago mi je saradjivati sa ovako pozitivnim ljudima. Ponosna sam na nju, uspela je zaista!” , rekla je Govedarica.

Ideja za reviju proistekla je iz njenog devojačkog sna. Kupajući se na Uni  ispred kuće u kojoj je rođena, gledala je u Stari grad i maštala o vlastitoj zabavi u pomenutom prostoru.

” Pazite šta želite ,možda vam se to i ostvari “- u ovom slučaju apsolutno je potvrđeno!
 Stage Art  bio je zadužen za rasvetu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ