fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     09.05.2018.

Čari maslinovog ulja u nezi

Maslinovo ulje je čarobno i zaista ima širok spektar upotrebe, a mi smo za Vas odvojili par saveta kako ga možete iskoristiti kada je nega tela u pitanju.

 

Tretman kose

Maslinovo ulje je korišćeno kao tretman za kosu od davnih egipatskih vremena. Prvo, zagrejte maslinovo ulje u mikrotalasnoj ili toploj vodi. Zatim ga lepo primenite na krajeve kose i glave. Ostavite ga za 10 do 20 minuta, a zatim ga isperite.

 

Piling za usne

Kombinujte grubi šećer sa kašičicom maslinovog ulja za fiksiranje usana. Takođe možete dodati malo limunovog soka za dodatni ukus i kiseli piling. Ovaj piling je dovoljno dobar da jede (bukvalno). Plus, možete iskoristiti recept za celo telo.

 

Skidač šminke za oči

Mi znamo o čemu razmišljate – maslinovo ulje na celom vašem licu stvarno bi izazvalo veće probleme i zatvaralo pore. Ali u stvarnosti, ulje se bavi drugim proizvodima na bazi ulja (mislim: kao što privlači), čineći ga odličnim korakom za uklanjanje tvrdog šišljaka za oči. Pratite to toplom vodom i pH-balansiranim pranjem lica.

 

Čišćenje ušiju

Ako često imate vosak u ušima, okrenite se maslinovom ulju kako biste isprali pregradu. Tri ili četiri noći, stavite nekoliko kapi u uši pre spavanja kako biste oslobodili višak voska.

 

Sjajni serum

Nema potrebe da kupite poseban proizvod za kosu kako bi sijala celoga dana.Dovoljno je da nanesete nekoliko kapi maslinovog ulja na prelomljene krajeveza ekstra-sjajni završetak.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ