LIFESTYLE     04.03.2019.

Beovizija 2019: Nevena Božović odnela pobedu u finalu!

Predstavnik Srbije na 64. Evroviziji, koja počinje 14. maja u Izraelu, je mlada i talentovana pevačica Nevena Božović! Pesma „Kruna“ je njeno prvo kantautorsko ostvarenje, a kako je izjavila, nije je stvarala namenski za ovo takmičenje, ali su žiri i publika prepoznali Neveninu neverovatnu emociju.

Za evrovizijsku scenu u Tel Avivu u finalu Beovizije borilo se 12 izvođača, a evo kako su glasovi žirija i publike na kraju raspoređeni:

Nakon proglašenja pobednika, Nevena nije mogla da zadrži suze radosnice, a za medije je uspela da kaze:

„Moram svima da se zahvalim. Ovo je moja prva kantautorska pesma. Ovo je pesma za mog Nikolu.“

Stručni žiri se držao u strogoj tajnosti do samog kraja, a čini li su ga:

~ Goza Tržan (pevačica)

~ Miroslav Mića Aleksić (član bend-a „Riblje čorbe“)

~ Dejan Ivanović (tekstopisac)

~ Bojana Stamenov (predstavnica Eurosonga 2015)

~ Aleksandar Milić Mili – predsednik žirija (kompozitor, vođa grupe „Miligram“)

U revijalnom delu večeri, nastupao je Željko Joksimović, koji je četiri puta išao na „Evrosong“ – dva puta kao kompozitor i izvođač, a dva puta kao autor numere. Usledilo je podsećanje na legendarnu pesmu „Lane moje“. Orginalna postava muzičara i Zeljko su izašli na scenu u istim onim kostimima u kojuma su napstupali na Evroviziji 2004. godine i vratili nas 15 godina unazad.

Tada je oduševio Evropu i umalo pobedio, a dok je predstavljao „Lane moje“ po svetu, stranci su mu govorili:„Mi ne razumemo ni jednu reč, ali kada čujemo prve taktove, mi se svi naježimo!“

Zatim je izveo numeru „Nije ljubav stvar“ , koju je Joksimović 2012. izvodio na takmičenju za najbolju pesmu Evrope u Bakuu, a potom je usledila i televizijska premijera nove Željkove pesme „Možda je to ljubav“ i hit „Ludak kao ja“.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ