MODA     20.01.2019.

Bela boja i tokom zime – zašto da ne?

Poznato je da svet mode ne prestaje da nas iznenađuje, kao i da je tu da pomera granice i ruši predrasude. Ako modu shvatimo na pravi način, kao vrstu umetnosti, što ona i jeste, naša sloboda i smelost prilikom kombinovanja neće proći nezapaženo. Ove sezone zaboravljamo na uverenja kao što su „Bela boja vizuelno širi, teško se održava, nosi se isključivo leti“ i slično jer smo svedoci prave zimske bajke u mlečno i snežno beloj boji. Dominira u gotovo svim modnim aspektima, lepo pristaje svakoj boji kose, nosi se i u dnevnim i u večernjim varijantama, a podjednako je pogodna i za casual outfite, ali i za prilike koje zahtevaju više elegancije. Nežna i senzualna boja sa kojom nema greške ove zime.

Kada govorimo o pojedinačnim komadima, nešto što će na prvi pogled privući pažnju jeste svakako bela bunda ili topao kaput, a odmah ispod toga verni prijatelj svih nas tokom hladnijih dana – džemper. Pomisao na kašmir, mekoću, udobnost već čine da zimu lakše podnesemo.

Nećemo pogrešiti ni ako nabavimo čizme i torbu u nekim nijansama ove boje. Pa čak i ako se odlučimo za kompletan outfit. Naprotiv, uz pravilno kombiovanje određenih komada, izgledaćemo apsolutno trendy.

Ove zime zaista je napravljen iskorak u pogledu svetlijih boja, ali se prilikom kupovine ne treba pribojavati prolaznosti ovog trenda. Biranje komada koje odlikuje svedenija forma uvek će naći primenu u našem odevanju.

Neizostavan predlog za dame koje biraju da budu ne samo primećene, već i zapamćene, jeste aksesoar poput šešira, pletenih kapica, šalova, rukavica. Sve je jasnije da moda brine i o estetskom, ali i o praktičnom, tako da smo ove zime zasigurno stilizovane bez bojazni od smrzavanja.

Ovi tonovi daju nam širok spektar mogućnosti kombinovanja, kako sa zlatnim, tako i sa srebrnim detaljima. Možemo pronaći inspiraciju i ideje za naše outfite preko fotografija mnogih poznatih ličnosti, modnih blogerki, modnih časopisa, pa čak i na ulicama našeg grada. Bela boja je svakako modni imperativ ove zime, na nama je samo da uključimo maštu, sve ostalo je već pristupačno.

foto: Pinterest

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ