MODA     30.09.2016.

Bajkovita kolekcija s potpisom splitske dizajnerke Jelene Bošnjak

Nakon prve kampanje snimljene u lipnju ove godine, splitski brend „JB“ pod kreativnim vođstvom dizajnerke Jelene Bošnjak, predstavlja novu za sezonu jesen/zima 2016. kojom nam kroz prepoznatljivu modnu viziju dočarava jednu od najpoznatijih hrvatskih bajki – Šumu Striborovu. Stoga kampanja i nosi naziv „Black fairy tail“ ili u prevodu „Crna bajka“, a dizajnerka je na takvu ideju došla za vreme skiciranja kolekcije želeći putem iste prikazati pouku dela, te borbu dobra i zla.

Kampanju obeležava snažan kontrast, odnosno haljine prevladavajuće crne ne(boje) koje simbolizuju neke manje lepe trenutke, a snimljene su u prirodi kraj potoka, znaka života i novog početka. U skladu s inspiracijom kolekcija krojevima i siluetama podseća na davna vremena, dok joj materijali poput čipke, tila i svilenog tafta u pojedinim modelima pružaju dozu damske elegancije. S druge pak strane, elegantno se isprepliće s damskim rock stilom što je postignuto stylingom. Kolekcija s haljinama u prvom planu, namenjena je ženama snažnog stava, ambicioznima, ali s daškom detinjeg duha kojeg se ne boje pokazati. Takvu ženu u ovoj modnoj priči utelovila je bivša Miss Universe Dalmacije Antea Valenta koja i privatno nosi „JB“ kreacije.

Premda je najčešće sklona ekstravaganciji, dizajnerka Bošnjak još jednom je pokazala kako se odlično snalazi i kada kreira jednostavno i elegantno.  Potrebno je napomenuti da ovom kampanjom najavljuje prvu samostalnu reviju koja će se održati sredinom prosinca u Splitu gdje je nedavno pokrenula i vlastitu modnu agenciju.

jb-kampanja1 jb-kampanja4 jb-kampanja8 jb-kampanja14

Fotografije: promo fotografije

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ