fbpx
LEPOTA&ZDRAVLJE     17.03.2017.

5 načina da ne pogrešite u izboru boje za nokte

Postoji doslovno hiljade boja i nijansi lakova za nokte koje možete odabrati. Mnoge dame kupuju više razlıčitih boja kako bi eksperimentisale i pokušale da naprave sebi odgovarajući ton. Ipak, nije jednostavno odlučiti koja to boja baš vama pristaje. Uz nekoliko saveta,koje možete slediti prilikom odabira boje, sigurno nećete pogrešiti, zato birajte boju laka za nokte:

 • U skladu sa prilikom

  Boju laka za nokte treba birati u skladu sa prilikom za koju se pripremate, u skladu sa događajem kojim ćete prisustvovati ili aktivnostima kojima ćete se baviti tokom dana. Sigurno ne želite da uz crnu haljinu na svečanom događaju upadnete u oči zbog neumesno obojenih noktiju. Zato se opredelite za elegantne i svedene boje. Za dnevne varijante, tamne nijanse su uvek u trendu, kao i šarene kombinacije.

 • U skladu sa trendom

  Ako pratite trend, nokte bi trebalo prilagoditi sezoni. Tokom toplih meseci birajte nežne ili svetlije nijanse, kao što su bebi roze, bež, svetlo-braon ili bledo-svetlucavi tonovi.

 •  
 • U skladu sa karminom

  Boju laka za nokte možete prilagoditi boji karmina. Ako vašem licu odgovaraju neutralne boje karmina, budite sigurni da će slična boja laka na vašim noktima pristajati savršeno. Ne zaboravite da boja kože igra veoma važnu ulogu u uklapanju boje lakova i uopšte šminke.

 

 • U skladu sa nakitom

  Ako uživate da nosite nakit, neophodno je da vodite računa o uklapaju boje laka za nakote i nakita koji ćete nositi toga dana. Uz nakit u boji zlata opredelite se za svetlije boje lakova,ako uživate u srebrnim detaljima, tamnije nijanse su pravi izbor.

 • U skladu sa garderobom

  Garderoba ima veliku reč u diktiranju boje za nokte. Na tamnije odevne kombinacije birajte boje koje će biti svetlije, ali koje će se uklopiti uz boju garderobe koju nositi. Uz svetlije odevne kombinacije, probudite maštu i eksperimentišite za mračnijim bojama. Prijatni i blagi kontrast je uvekdobrodaošao, jer razbija monotoniju.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ