MODA     14.05.2017.

Žena koja je sasvim slučajno postala SENZACIJA!

Kada je uspešna profesorka Fordham univerziteta Lyn Slater odlučila da izađe na ručak sa prijateljima u okviru Lincoln centra u toku Nedelje mode u Njujorku, nije mogla ni da pretpostavi da će se njen život promeniti iz korena. Strani novinari su je odjednom okružili, mislivši da je u pitanju poznata modna ikona, čime su privukli i radoznale posmatrače koji su se divili njenom stilu. To je bio odlučujući trenutak koji je pretvorio Lyn u slučajnu modnu ikonu – naročito nakon osnivanja bloga pod istim imenom www.accidentalicon.com koji je odmah postao neverovatno popularan u modnim krugovima.

Sa 63 godine života, Lyn Slater nije baš tipični model za visoku modu, ali je to deo njene privlačnosti. Ona se protivi strarosnoj diskriminaciji kako u modnoj industriji, tako i u svakodnevnom životu, uključujući tu dosadno pravilo “oblačenja u skladu sa godinama”. “Ako se osećate udobno u onome što nosite, izgledaćete dobro bez obzira na vaše godine.” Izjavila je Slater u jednom od intervjua. Trenuto sarađuje sa Elite London, jednom od najuspešnijih svetskih modnih kompanija, a sarađivala je i sa brendovima kao što su Mango i Uniqlo.

Univerzitetskoj profesorki Lyn se dive zbog njene nezaustavljive želje da promeni mišljenja Ii stavove većine, kako bi predrasude o starijim ljudima postale prošlost. Međutim, to nije jedini razlog zbog kojeg je ona veoma poštovana i tražena, razlog je prvenstveno njen stil koji je moderan i uzbudljiv. Ako vam njena priča deluje zanimljivo i ako vam se dopada njen neobičan stil, možete je zapratiti na instagramu: https://www.instagram.com/iconaccidental/, gde je prati još neverovatnih 170 hiljada ljudi!

 

Lyn Kennedy Slater

PHOTOGRAPHY:  CALVIN AUGUST LOM & LYN SLATER, Izvor boredpanda.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ