LIFESTYLE     11.07.2016.

Žena je ženi vuk

Mnogo puta nam se dogodilo da osobe u kojima vidimo prijatelje i podršku budu one koje su ljubomorne na naše uspehe i živote, uopšte. Šta je žena ženi, u stvari? I, poznajemo li mi one koje nazivamo prijateljima? U daljem tekstu nešto više o tome.

Često se dogodi da odrastamo uz neke osobe koje su nam najpre drugarice, ali vremenom taj odnos prerasta u prijateljski. Međutim, neretko bivamo svedoci situacija u kojima te ,,prijateljice” ispadnu naši najveći vukovi.

ba87e_920x920

 

Kroz detinjstvo se sve čini  dečje i nevino, retko možemo primetiti tu skrivenu ćud druge osobe. Ali vremenom, kako odrastamo, tako sve više svedočimo ljubomori koju je u nekim trenucima nemoguće sakriti. Uspeh na fakultetu, u ljubavi, na poslu, vaša sposobnost da prodrete i izborite se za sebe skinuće maske mnogim ljudima u vašoj okolini.

 

Pitaćete se zbog čega je to tako i kako je to moguće. Moguće je. Neko je jednostavno takav. Postoje ljudi koji nisu sigurni u sebe, koji svoje vlastito nezadovoljstvo ispoljavaju na taj način. Nesposobni da uživaju u onome što imaju i da od toga prave još više, vama aplaudiraju i hvale vas kroz zube, a iza leđa vas podbadaju. To nema veze s vama, to ima veze s njihovom ličnošću i samopouzdanjem. Retko će se žena ženi osmehnuti i pohvaliti je, podržati i pogurati. Ali i toga ima. Među onim ženama koje su zadovoljne sobom i svojim životima. To je suština i ono kako zaista treba biti.

 

Sve te osobine skrivene pod maskom treba naučiti prepoznati i distancirati se. Uspeh, pamet, lepota su stvari koje žena ženi teško ,,prašta.” Najvažnije od svega jeste prepoznati kvalitete u sebi, da bismo mogli biti zadovoljni i sobom i svetom, da bismo mogle pohvaliti sebe, al ii druge žene, bez sujete, ljubomore i slično.

 

Na kraju, što smo stariji, sve više shvatamo da je naš stepenik više ka vrhu, stepenik niže nekim ljudima u našem životu što je svakako prava stvar jer ne zaslužuje svako mesto na vrhu pored vas.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ