LIFESTYLE     08.08.2016.

Zašto se ovo baš meni događa?

Neke stvari ne pronalazimo mi, već one nalaze put do nas, i to najčešće onda kada su nam najpotrebnije. Mesecima sam slušala prijateljicu kako govori o fenomenalnoj knjizi koja joj je promenila pogled na svet, a onda kada sam osetila da mi je potrebna pomoć, dospela je i u moje ruke.

,,Razgovori s Bogom“ (Nil Donald Volš), doslovno su učinili da osetim neverovatnu povezanost sa sopstvenim bićem, i dakle- sa samim Bogom. Ne mogu vam prepričati niti dočarati onako kako biste sami osetili, zbog čega vam svima želim da je pročitate i imate u svojoj blizini, uvek.

Sva moguća pitanja i odgovore koji su mi se vrzmali po glavi pronašla sam upravo tu, zbog čega sam i dalje pod utiskom. Ja sam zbir sopstvenih izbora i sopstvenih misli. Postoji li onda ,,krivac“ za sve što se dešava?

Ljudi od davnina svoju sudbinu vide u rukama drugoga, kao rezultat ,,nesrećnih okolnosti“, kao ,,višu silu“, kao nešto nad čime nemaju kontrolu, niti slobodu izbora. Bog je predstavljen ograničeno i pogrešno, dobivši etiketu strašnoga koji kažnjava, ili je milostiv ukoliko živite skromno i u miru.  Stvorivši čoveka po svojoj slici i prilici, On pruža potpunu slobodu. Što znači da to hoćemo li bivstvovati ili postojati zavisi samo od nas. U njegovom svetu sve je relativno, ono što je ,,pogrešno“ ili ,,ispravno“ odredio je čovek. Pomalo zastrašujuća činjenica da smo u ovome jednaki, slobodni stvaraoci univerzuma, čini da pribegavamo verovanju da ,,nešto više“ ima kontrolu nad nama.

 

,,Pogrešno si procenio svoju moć. Život proizilazi iz tvojih namera u odnosu na njega.“

 

U toku dana kroz glavu prolazi na hiljade misli. One misli koje su prisutne stalno, svakoga dana, iz časa u čas, određuju ko smo mi u stvari. Za to ću uzeti meni omiljeni primer, primer posla, koji se može primeniti i na druge situacije. Recimo da ste započeli nov posao, ili ste upisali željeni fakultet, jer je to u određenom trenutku bio vaš izbor i prioritet. Međutim, nakon godinu ili dve vaš doprinos na istom slabi. Nezadovoljni ste. To vam je i dalje bitno, ali kao da se zapravo ne ponašate u skladu sa tim. Zašto? Misli lutaju na drugu stranu, pojavila su se nova interesovanja, niste fokusirani. Sve češće vam je mrsko da radite posao koji ste ranije želeli i radije birate ono drugo. Zbir tih misli je poruka koju šaljemo umu, a on radi za nas. Upravo to je suština. Preusmeriće fokus jer prethodni prioriteti više nisu ono što istinski želite, niti ih ispunjavate sa lakoćom i žarom kao nekada.

Kada se tako postave stvari, onda je sasvim jasno gde smo to zapeli. A pošto smo mi kreatori sopstvenih života, i sami za sebe odgovorni, razmislite jesu li stvari koje činite i reči koje izgovarate zaista ono što želite.

Uvek postoji mogućnost nove postavke. Ako vam se ne dopada kako mislite, mislite ponovo. Ili redosled ,,misao-reč-delo“ okrenite tako da vaša dela budu pokretač za stvaranje novog, čistog uma, pre nego što i stignete da se predomislite.

 

 

 

Topla preporuka za leto (i jesen, zimu i proleće… iznova i iznova)- ,,Razgovori s Bogom“ Nil Donald Volš.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ