LEPOTA&ZDRAVLJE     28.06.2016.

Zašto i kako treba da koristite med za suvu kožu

Osim neujednačenog tena, ono što žene još brine je i suva koža. Promena vremenskih uslova, jake hemikalije u sapunima, dehidracija.. Na sreću to je lakše izlečiti nego što izgleda. A lek možemo naći i u spostvenoj kuhinji. Po pravilu, ako je dovoljno dobro za jelo, onda je dovoljno dobro i da oporavi kožu.

Možete koristiti med kao hidrirajuću kremu za svoju suvu kožu, kao masku za lice i čak za svoje bore.

Zašto treba da koristite med za suvu kožu?

Med sa svojom mekom teksturom i osobinama da ovlaži kožu, je odlična krema za hidriranje. To održava kožu da bude bebi mekana.

honey-benfits-for-skin

Suva kože i zakrčenepore idu ruku pod ruku. Med je prirodno sredstvo za čišćenje koje pomaže da se otpuše pore, daje blistavu i sjajnu kožu. Suva koža počinje da pokazuje znake starenja ranijeod ostalih tipova kože. Da li ste zapeli s borama i linijama? Držite bocu meda uz sebe, za mladalačku kožu.

Kako treba koristiti med za suvu kožu?

Suva koža ima tendeciju da bude vrlo gruba i da se peruta. Med, sa svojim različitim svojstvima može biti odličan ovlaživač za kožu. To hidrira kožu i čini je mekom i glatkom. Koristite sirov med za lečenje sušenja kože. Nanesite masku sastavljenu od sirovog meda i pustite da odstoji oko 20-30 minuta. Isperite je vodom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ