LIFESTYLE     13.04.2017.

Zašto je važno da gajimo ženska prijateljstva

Kada ukucate na guglu „ženska prijateljstva“ naići ćete na tekstove sa temama kao što su „Da li su moguća/iskrena muško-ženska prijateljstva?“ , „Toksična ženska prijateljstva“, „Kako i kad pucaju ženska prijateljstva?“, kao da su isključio ženska prijateljstva manje bitna i da su lažna, odnosno sa ograničenim rokom trajanja. To, naravno, nije istina. U ovom tekstu ćemo se usredsrediti na blagodeti ženskog prijateljstva koje ono može da ima na žensku psihu i zdravlje.

Zašto je važno da gajimo ženska prijateljstva?

  1. Pozitivno utiču na zdravlje

Bilo da ste se odlučile da odete na kafu i ispričate ili ste se negde slučajno srele, nakon razgovora sa drugaricama ćete se (provereno) osećati bolje. Postojanje te jedne ili više osoba kojima možete otvoriti dušu je veoma korisno za vaše zdravlje. Pre svega, smanjuje stres, a do sada smo svi već upoznati sa posledicama koje stres može da ima po naše zdravlje. Drugo, osoba kojoj je stalo do vas može da primeti ako nešto nije u redu i savetovati vas da idete kod lekara ili psihologa, što vam u nekim slučajevima, bukvalno može spasiti život! Treće, ukoliko se mučite sa nekom nezdravom navikom, lakše ćete se boriti protiv toga sa prijateljicom. Recimo, ako počnete da trčite, najbolje je dato radite udruštvu, jer su manje šanse da ćete odustati, a veće da ostvarite cilj.

  1. Pozitivno utiču na vaše samopouzdanje

Žene, zaboravite na zavist i ljubomoru. Kada se podržavamo međusobno, sjajne stvari mogu da se dese. Iskrena pohvala od neke drugarice može da učini čuda za vaše samopouzdanje. Jedno iskreno „prijaju mi tvoji saveti“ ili „ti si stvarno kreativna!“ vas ništa ne košta, a ume puno da znači. Uz prijateljsku podršku i samouverenost, možete mnogo više postići nego bez toga. Pokažite da verujete u žene ličnim primerom, pohvalite žene iz vašeg okruženja, dajte im podsticaj da stvaraju i da se ostvare u svakom pogledu. Prijaće i vama i vašim prijateljicama.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ