LEPOTA&ZDRAVLJE     15.06.2016.

Zašto aktivni kiseonik treba da uključite u beauty rutinu

Verujem da ćete otići do apoteke po bočicu ove čudesne tečnosti, odmah po čitanju teksta (ok – i po prestanku kiše). Aktivni kiseonik je multifunkcionalni proizvod za negu koji je našao primenu u raznim beauty sferama – nega problematične kože, protiv neprijatnih mirisa usled znojenja, održavanje higijene stopala, zdravih desni i sl. Bez kiseonika nema ni života. Ono što jeinteresantno jeste činjenica da kiseonik ne unosimo u organizam samo disanjem, već i putem hrane i pića, a gadinama koncentracija kiseonika u našem telu biva sve manja, što se naročito može „pročitati“ na našoj koži, pre svega na licu. Savremeno doba, tehničko-tehnološki progres i visok stepen degradacije biodiverziteta i zagađenja životne sredine ostavljaju tragove na našem licu. Pore su začepljene, pune se prljavštinama i otpadnim materijama iz okruženja, pa je danas evidentan sve veći broj mladih i starih koje muče upalni procesi u vidu akni i mitisera. Sunce „peče“ na nezdrav način i sve to ostavlja tragove na našoj koži. Neudobna obuća, neprirodni materijali i zahtev da mso često od „jutra do sutra“ obuveni ostavlja posledice i na našim stopalima.

jelenaswonderfulcolors.blogspot.com Akvabent Aktivni kiosenik + Neutral Active12 dezodorans

jelenaswonderfulcolors.blogspot.com fotografija

Sav ovaj urbani stres možete rešiti korišćenjem aktivnog kiseonika. Evo na koje načine možete koristiti aktivni kiseonik:

– Tokom letnjih vrućina osvežite lice tako što ćete komad gaze natopiti aktivnim kiseonikom i onda držati na licu neko vreme. U gradu ste? U žurbi, nema vremena za mini spa rituale? Nikakav problem! Raspršite aktivni kiseonik po licu i pružite mu instant osveženje.

– Kada osetite prve simptome upale grla, raspršite aktivni kiseonik u usta i na desni i simptomi će kroz par sati nestati.

– Nakon depilacije, dezinfikujte i negujte kožu aktivnim kiseonikom. Verujte da koža neće neprijatno „peći“, a crvenilo će brže nestati.

– Nemate sapun, vodu i peškir pri ruci? Ni antibakterijski gel? Raspršite aktivni kiseonik po rukama – pripremiće ih za konzumiranje hrane, pića i sve aktivnosti koje zahtevaju besprekorno čiste ruke.

– Konačno pobedite dosadne i uporne akne. Nakon tretiranja lica isprskajte aktivni kiseonik na problematičnu zonu i bićete sigurni da nećete osvanuti sa novim „napastima“ na licu. Imajte na umu da aktivni kiseonik isušuje kožu, pa posebno naglašavam da je jako važno da koristite adekvatno sredstvo za hidrataciju kože.

– Aktivni kiseonik koristie za dezinfekciju nogu, obuće, čak i vode za piće ukoliko sumnjate da je kontaminirana i zdravstveno nebezbedna.

Cena proizvoda je jako pristupačna i kreće se oko 500 dinara, a proizvod je dostupan u apotekama i pojedinim drogerijama.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ