LIFESTYLE     10.09.2016.

Za dobre rezultate mislite pozitivno!

Pozitivan stav i pozitivno mišljenje prema mnogim psiholozima igraju važnu ulogu u postizanju dobrih rezultata, poneka i onih gotovo nemogućih.  Trenirajte sebe i svoje raspoloženje, parola je kojom treba ići kroz život.

Kako to pozitvano razmišljanje daje dobre rezultate i zasto je uopšte naša raspoloženost bitna prilikom kreiranja životnih puteva i realizovanja ideja?

Nije laž kada se kaže da sve kreće iz glave, od loše sreće do nezadovoljstva na poslu, preko zdravstvenih ili društvenih problema itd. Ako sve polazi  iz glave, onda će i telo slediti instrukcije i delovati u skladu sa osećanjima ili mislima koje proizvodite i šaljete svom telu.  Zato ćete se naći u situaciji da se iznenada osećate lose, imate glavobolju ili neku drugu tegobu. Takođe, loše misli utiču autosugestivno, pa ćete biti u situaciji da pod takvim uticajem konstruišete rečenice, koje u normalni uslovima ne biste izgovorili. To svakako ostavlja utisak na sagovornika i daje veoma loše rezultate, pogotovo u poslovnom pregovaranju.

think positive bw w.indd

Naravno da ne treba uvek polaziiti od pozitivnog stave ili mišljenja, jer nije sve u tome. Postoje izuzetne situacije, kada pozitivan stav prema sagovorniku ili datoj situaciji neće uvek naići na otvorena vrata. U slučajevima kada se pozitivan stav ne realizuje na ovakav način, veoma je važno da posedovanje smirenosti i strpljena postane glavni vodič. Da biste postigli dobre rezultate, pravo morate naučiti da se suočite i sa lošim rezultatima. Samo prevazilaženjem prepreka se dolazi do kvalitetnijih rešenja. Uostalom, kakvi bismo bili da ne postoje problemi koje treba rešavati. Rešavanje problema ima za cilj rad na inteligenciji; dok pozitivan stav ima za cilj izdržljivost u rešavanju tih problema.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ