LIFESTYLE     07.07.2016.

Volite sebe da bi vas neko voleo

Da li vam je samopoštovanje visoko kotirano, ili… izgubljeno?  Koliko ste puta išle preko svojih granica i protiv svojih ubeđenja, radi nečega zbog čega ste mislile da će biti dobro po vas? Ili, niste radile, misleći da to tako treba. A, ustvari… Bilo je samo, destruktivno.

Gledam zaljubljenje, ljude u brakovima, prijateljstva… Koliko vam samo površno gledanje tih ‘veza’ daje priviđenje savršeno skladnog odnosa, ljubavi i međusobnog poštovanja. A kada zagrebete malo dublje, svašta se tu krije.

U nekim momentima života čovek svesno ljulja samopoštovanje. Gura ga tako jako, kao da mu je najveći neprijatelj. Tera ga, ne želi da je deo njega.

Lepo je kroz život voditi se rečenicom- Radiću sve isključivo srcem. A, zapitate li se nekada, da od ogromnog korišćenja i to srce ne postane potrošna roba?

large (2)

Da, slažem se da je ljubav primarna stvar. Ali, pre svega prema SEBI! Zato VI, morate da grizete za sebe, poštujete svoj rad. Trud. Smelost. Kreativnost. Pamet. Izgled. Humanost. Empatičnost. Buktinju ljubavi u vama. Odlučnost. I sa tim samopoštovanjem koje ste izgradili, idite kroz život! Bez posustajanja. Bez predaje. Ne dajte da vam iko poljulja to što ste tako dugo stvarali u sebi, uz tako jaku želju za koju samo vi znate koliko je gorela.

Širite ljubav, osmehe, pažnju… Ali, čoveku koji je vredan vas! Koji se neće libiti toga da svu pažnju sveta vama posveti. Koji će želeti znati svaki, ma i sićušan, deo vašeg života. Biće tu kada vam je potreban, kada ste mu potrebni, jer ste vi jedno drugom snaga. Neće mariti za vaše loše dane u PMS-u, već će se truditi da vas oraspoloži. Diviće se vašim podvizima. Želeće da bude deo njih.

Prijatelju, za koga znate da je spreman na čudna i razna dela za vas. Da vas pridrži kada posustanete, bude vam oslonac. Ne zavidi. Ne pokušava da sabotira vaše ideje, uspehe.

Istina, u današnje vreme je veoma teško sresti osobu koja će vam pružiti u isto vreme lojalnost, ljubav i pre svega POŠTOVANJE.

Ali, verujte. Vodite se time da čim postojite vi, kao takva osoba, MORA se  naći još neko takav.

Fotografija na naslovnoj www.essaysofafrica.com

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ