LEPOTA&ZDRAVLJE     06.04.2016.

Višestruke maske za lice: Korejska tajna lepote je otkrivena!

Višetruke maske za lice! Nedavni trend lepote koji je obuzeo industriju kozmetike i lepote poput oluje. Multi maskiranje je trend koji je otpočeo u Koreji, ali koji brzo širi svoja krila preko kontinenata. Ovo širenje mora da se pripiše popularnim youtube, twitter i instagram zvezdama. 

Ako ste poslednjih dana videle na stranicama društvenih mreža devojke u šarenim maskama , a ne možete da shvatite o čemu se radi, onda je ovo pravi tekst za vas.

Multi-Masking-Trend

Dakle, šta je ovaj trend sa maskama?

Postoji slična engleska reč koja opisuje ovaj trend , a to je multitasking, što znači sposobnost da se izvrši više od jednog zadatka u datom trenutku. Ovaj trend ima slično značenje, ali se radi sa korišćenjem različitih maski za lice u zavisnosti od facijalnog prostora gde se primenjuje. Poznato je da nemaju svi isti tip kože na celom licu. Na primer, naša T zona je masnija od drugih, i često je sklonija aknama, crvenilu i slično. Dok obrazi imaju više hidratacije. Nijedna maska ako se koristi sama ne može odgovarati celokupnoj koži lice. Zato je i nastao ovaj trend.

Umetnost multi maskiranja

Kada razmatrate da probate multi maskiranje neophodno je da znate kako da izaberete svoje maske. Da bi izbor bio lakši, prvo treba da identifikujete problem s kojim se generalno suočavate kada je vaše lice u pitanju i shodno tome izaberete masku.

multi-masking-diy

T zona: To je zona koja počinje od predela vašeg čela, odmah iznad obrva i nastavlja se niz nos, da pokrije ceo nos i njegovu neposrednu okolinu kože. Ova zona ima tendenciju da je masnija i sklonija pucanju i aknama od ostatka kože lica. Maska sa glinom je odlična za ovu oblast. Drugim rečima, morate imati masku koja otklanja višak ulja i kontroliše hidratantnost u ovom predelu. Ako imate puno mitisera, takođe možete koristiti trake za otklanjanje istih koje su dostupne na našem tržištu.

Zanemarene oblasti: Kada smo već kod nege kože, svi imaju generalno tendenciju da zaborave oblasti kao što su vilica, predeo čela koji je najbliži liniji kose, i oblast u blizini ušiju. Morate paziti na hidrataciju i na ovim delovima. Upotreba hidratantnih maski čini čuda za ova područja lica.

Oči: Koža oko naših očiju je vrlo delikatna i teži da razvije fine linije, linije od smejanja. Linije od mrštenja, pogotovo u tridesetima. Intezivan režim hidratantnih tretmana ovde igra bitnu ulogu u rešavanju problema. Ako se ne osećate ugodno da koristite neorganske maske oko očiju, možete utrljati kokosovo ulje direktno prstima oko očiju kružnim pokretima i izbećićete bore.

Korean-Multi-Masking

Usne: Kao i predeo oko očiju, predeo oko usana takođe traži posebnu negu. Osim melema za usne i hidratantnih ruževa, možete koristiti, široko dostupne maske za podmlađivanje usana.

Obrazi: Vaše jagodice su više nego ostatak kože lica izložene suncu s toga imaju tendenciju da budu tamnije i suvlje. To takođe može dovesti do hiperpigmentacije. Možete takođe korisiti hidratantne kreme za ovu oblast, kao i maske.

Nanesite određenu masku na određenu oblast lica. Ostavite da se sve maske osuše , a zatim ih sperite mlakom vodom ili maramicama koje su prethodno bile potopljene u vodi ili čaju. Možete držati ove maske najviše 20 minuta.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ