LEPOTA&ZDRAVLJE     05.01.2017.

VIDEO: 5 minuta dnevno za zdravo i zategnuto telo

Prelepo je napolju. Toliko je snežno, belo i hladno da nam je svakako bolje da uživamo u lepoti prizora sa svog prozora. Međutim, radne obaveze ne mogu da čekaju, baš kao ni vreme koje sve manje imamo za sebe. Interesantno je da u zimskom periodu osećamo koliko nemamo kondicije i koliko su nam tela ukočena, a uz to se i osećamo umorno. Kako bismo pomogli sebi, neophodno je da se ujutru razmrdamo i aktiviramo mišiće. Par jutarnjih vežbica od 5 minuta promeniće vam život. Isprobano i deluje. Iako ih nazivamo joga vežbama, nemojte da vas to plaši, jer su lagane i jednostavne. Pored toga, uz svaku od nih imate i VIDEO da vam bude lakše pri radu.

Prva vežba se zove Pozdrav Suncu ili Surya Namaskara. To je jutarnja joga rutina od 5 minuta koja će vam pomoći da se uhvatite u koštac sa svojim danom kao ništa drugo. I ne samo to, već se vrlo jednostavno izvodi i svako to može. Da je vežba vrlo jednostavna uverićete se kad pogledate ovaj VIDEO.

 

KORISTI POZDRAVA SUNCU

 1. Obnavlja nervni sistem
 2. Jača imunološki sistem
 3. Poboljšava zdravlje pluća
 4. Stimuliše sistem za varenje
 5. Smanjuje masnoće u telu
 6. Poboljšava rad bubrega
 7. Podstiče pravilno držanje
 8. Čisti vaš um od kovitlaca misli
 9. Fokusira vašu energiju
 10. Savršeno vas priprema za predstojeći dan

Druga vežba je spoj laganih joga pokreta koji, verovali ili ne, Dženifer Aniston pomažu da i u petoj deceniji izgleda besprekorno. Kroz vežbanje vas vodi njen dugogodišnji instruktor joge Mandi Ingber. Za samo deset minuta otkrićete sve tajne i blagodeti joge kad pogledate ovaj VIDEO.

 

KORISTI OVIH VEŽBI

 1. Povećava energiju
 2. Poboljšava držanje i balans
 3. Pojačava rad žlezda koje luče hormone sreće
 4. Popravlja raspoloženje
 5. Smanjuje pritisak
 6. Prirpema kičmu za celodnevni rad
 7. Otvara srce i telo za nove izazove

 

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ